"Delfi" un virtuozais ģitārists Mārcis Auziņš 21. septembrī pirmo reizi piedāvā īpašu sestdienas vakara minikoncertu, kurā pazīstamais mūziķis aptuveni 20 minūšu garā koncertā atskaņo gan savu oriģinālmūziku, gan pasaulē slavenus hitus.

Koncerts tiešsaistē sāksies pulksten 20.00, bet vēlāk būs atrodams "Delfi" arhīvā.

"Ja skatāmies globālā mērogā, šādi koncerti nav nekas jauns. Slavenākie, protams, ir "Tiny Desk" koncerti no Vašingtonas, kas notiek jau vairāk nekā 10 gadus," sarunā "Delfi TV" raidījumā "Lai spriestu jāzina" saka Mārcis Auziņš, piebilstot, ka publikai šādi mazie formāti labi iet pie sirds.

"Sekojot līdzi tam, kas notiek šādos koncertos aiz okeāna, kuros uzstājas mākslinieki no visas pasaules, man radās ideja ko tādu piedāvāt. Man pašam ir interesanti, kā tas būs un kā tas skanēs," saka ģitārists.

"Regulāri koncertējot, mana programma ir nepārtrauktā transformācijā. Šim koncertam es izvēlējos tās aranžijas un tos skaņdarbus, kas programmā ienākuši pēdējā laikā un parasti manos koncertos nav daudz spēlēti. Tie būs kādi pieci, seši skaņdarbi," atklāj mūziķis.

Mārcis Auziņš ir latviešu ģitārists, kurš savu mūziķa karjeru uzsācis, spēlējot pavadošajos sastāvos un veidojot aranžijas Raimondam Paulam, Laimai Vaikulei, Zigmaram Liepiņam, Mārtiņam Braunam, Latvijas Radio bigbendam, koncertuzvedumam "Cabaret" un daudziem citiem māksliniekiem un muzikālajiem projektiem.

2016. gadā ģitārists uzsāka solo karjeru, pēc tam laižot klajā divus solo albumus: "Viens" (2016) un "Aizrautība" (2019). Tāpat solo darbības laikā nospēlēti vairāk nekā 110 solo koncerti gan Latvijā, gan ārpus tās. Mūziķis divreiz bijis nominēts "Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai" kategorijās "Labākais starpžanru mūzikas albums 2017" un "Labākais koncertieraksts 2018". Tāpat iegūta otrā godalgotā vieta prestižajā konkursā "Sony Jazz stage" ģitāras kategorijā.

Atgādinām, ka šoruden Mārci Auziņu klātienē var klausīties viņa otrā albuma "Aizrautība" papildkoncertos: 28. septembrī pulksten 18 Mūzikas namā "Daile", Rīgā, 4. oktobrī pulksten 17.30 Valkā, J. Cimzes mūzikas skolā, 5. oktobrī pulksten 19 atpūtas kompleksā "Zeit", Līgatnē, 6. oktobrī pulksten 15 Lūznavas muižā, 13. oktobrī pulksten 20 Salaspils koncertzālē "Rīgava" un 24. novembrī pulksten 18 Mārupes Kultūras namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!