Foto: Publicitātes foto. Trompetists Džeisons Hanters

Blūza un džeza bārā "Blues 54 Jazz", Tērbatas ielā 54, 16. septembrī uzstāsies pašmāju saksofonists Deniss Paškevičs kopā ar amerikāņu trompetistu Džeisonu Hanteru (Jason Hunter). Šis būs vienīgais projekta "Hard Bop Legacy" koncerts Rīgā, kurā piedalīsies Hanters.

"Hard Bop Legacy" ir Denisa Paškeviča projekts, kas piedāvā klausītājiem iepazīt amerikāņu džeza tradīciju, atskatoties uz 50. un 60. gadu labākajām hard bop stila tēmām. Turklāt tas tiek darīts, pieaicinot talkā interesantus un muzikāli prasmīgus viesus no dažādām valstīm.

Šoreiz "Hard Bop Legacy" pievienosies Džeisons Hanters. Trompetists, aranžētājs un komponists no Losandželosas, kurš savulaik studējis Fulertonas un Bērklija mūzikas koledžās un pēcāk apceļojis pasauli, piedaloties dažādos projektos gan kā grupu vadītājs, gan kā pavadošais mūziķis. Nesen viņš kā aranžētājs un mūziķis palīdzēja džeza un soulmūzikas vokālistei Sofijai Rubinai (Sofia Rubina) iegūt Igaunijas 2015. gada Džeza albuma balvu. Šobrīd viņš apceļo Eiropu un gatavojas jaunas mūzikas izdošanai. Speciālisti viņa stilu apzīmē kā Amerikas rietumkrasta džeza sakņu sakausējumu ar modernā džeza radošumu, kā rezultātā rodas lieliska mūzika kā ausij, tā dvēselei.

Deniss par šo sadarbību izsakās īsi, bet kodolīgi: "Tenorsaksofons un trompete ir neapšaubāma kombinācija hard bop džeza stilam!"

"Hard Bop Legacy" pamatsastāvā bez paša Denisa šobrīd muzicē arī Staņislavs Judins (bass), Atis Andersons (klavieres) un Jānis Jaunalksnis (bungas). Līdz šim projekts izdevis jau divus CD – "Hard Bop Legacy Vol. 1" un "Hard Bop Legacy Vol. 2". Tajos piedalījušies Latvijas džeza elites mūziķi: jau minētais basists Staņislavs Judins, pianists Madars Kalniņš un bundzinieks Kaspars Kurdeko, kā arī somu trompetists Miko Gunu Karjalainens (Mikko Gunu Karjalainen).

Foto: Publicitātes foto. Deniss Paškevičs

Deniss Paškevičs tikmēr atgriezies no starptautiska džeza festivāla "Jazz on the Dnieper" Ukrainā, kur uzstājās kopā ar pieckārtējo "Grammy" balvas ieguvēju, septiņdesmitgadīgo trompetistu Rendiju Brekeru (Randy Brecker) no ASV, piedaloties arī viņa tautietim, ģitāristam Polam Bolenbekam (Paul Bollenback), krievu pianistam Andrejam Kondakovam (Andrei Kondakov), franču mutes harmoniku ģēnijam Olivjē Keruro (Olivier Ker Ourio), zviedru basistam Rikardam Malmstenam (Rickard Malmsten) un igauņu bundziniekam Tanelam Rubenam (Tanel Ruben).

Ieejas maksa – 10 eiro, telefona numurs galdiņu rezervēšanai – 26826999.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!