Foto: Reuters/Scanpix

Divi no sākotnējiem kulta grupas "Depeche Mode" dalībniekiem Martins Gors un Vinss Klarks izveidojuši kopīgu muzikālu projektu, vēsta ārvalstu mediji.

Kā vēsta grupas "Depeche Mode" oficiālā mājaslapa, mūziķu, kuri nav strādājuši kopā kopš 1981. gada, dueta nosaukums sastāvēs no viņu iniciāļiem - VCMG.

Ideja par šāda projekta izveidošanu radusies Vinsam Klarkam vēl 2010 gadā. Viņš meklējis partneri techno albuma uzrakstīšanai un aizrakstījis vēstuli ar piedāvājumu arī Martinam Goram, kurš piekritis sadarboties. Tiesa, mūziku Klarks un Gors rakstījuši katrs savās studijās, pārsūtot viens otram muzikālo materiālu ar interneta starpniecību.

Bijušie grupas biedri personīgi tikās vien 2011. gada maijā, lai apspriestu projekta detaļas.

Klarks un Gors cer VCMG albumu, kuram vēl nav radīts nosaukums, pārdošanā laist 2012. gada pavasarī. Līdz tam duets plāno izdot minialbumus ar gaidāmā albuma dziesmām un to remiksiem. Pirmajam no tiem - "Spock" - jānāk klajā 30. novembrī.

Vinss Klarks un Martins Gors kopā ar Deividu Gahanu un Endrjū Flečeru stāvējuši pie grupas "Depech Mode" šūpuļa 1980. gadā. Pēc grupas debijas albuma "Speak & Spell" iznākšanas Klars kolektīvu pameta, vēlāk dibinot "Yazoo" un "Erasure", savukārt Gors kļuva par galveno "Depeche Mode" dziesmu radītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!