Vecrīgas klubā "Depo" piektdien, 17. oktobrī muzicēs folkmūzikas duets "Oracio", kā arī ar solo priekšnesumu uzstāsies dueta dalībniece, vijolniece Elionora Gerana, portālu "Delfi" informē kluba vadītājs Guntis Vanags.

Duets radies samērā nesen, kad tā līderis Roberts Bravingtons nolēma paņemt atvaļinājumu no savas grupas "Ground Components" un devās uz savām senču mājām Filipīnās, lai uzrakstītu pāris dziesmas. Vēlāk ar sludinājuma palīdzību viņš atrada vijolnieci Elionoru Geranu, un ar sava drauga Džeimsa Sesila no grupas "Architecture in Helsinki" palīdzību ierakstīja un pašu spēkiem apkopoja dziesmas albumā.

Duetā Roberts dzied, spēlē taustiņus, mutes ermoņikas, ģitāru, bet Elionora dzied un spēlē vijoli. Rezultātā ir sanākušas rāmas, intīmas folkdziesmas, kuras tiek pielīdzinātas "The Handsome Family", "Iron & Wine" un Hosē Gonzalesa daiļradei.

Koncerta ietvaros ieplānota arī vijolnieces Elionora Geranas solo uzstāšanās. Viņa vijoles spēli apguvusi jau agrā bērnībā, ilgu laiku darbojusies kā aktrise, veselu sezonu darbojusies kādā Japānas seriālā. Dziesmas no viņas pirmā albuma "Nobody Knows Where We Are" bieži bijušas iekļautas Austrālijas radiostaciju rotācijā.

Pirms Austrālijas mūziķu uzstāšanās spēlēs arī pašmāju grupas "Ēnu Kaleidoskops", "The Black Tea" un "Carpe Diem".

Ieeja uz šo koncertu bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!