Foto: DELFI
Šī gada 20. un 27. aprīlī, kā arī 11. maijā, jau desmito reizi Liepupes tautas namā norisināsies akustiskās mūzikas festivāls "Sudraba kaija".

Kā "Delfi" informē organizatori, festivāls jubileju svinēs kopā ar Renāru Kauperu, Ralfu Eilandu un citiem tautā mīlētiem māksliniekiem.

Ralfs Eilands Liepupes Tautas namā uzstāsies 20. aprīlī pulksten 19, Renārs Kaupers un Kaspars Zemītis 27. aprīlī pulksten 19, kā arī mūsdienu tautas mūzikas apvienība "Raxtu Raxti" 11. maijā pulksten 19. Akustiskie koncerti izceļas ar īpašu tuvību strap mākslienieku un klausītāju, lai to nodrošinātu – vietu skaits ir ierobežots, norāda festivāla rīkotāji.

Festivāla idejas autors un aizsācējs ir Andris Zunde, kurš šo domu par akustiskās mūzikas popularizēšanu iedzīvinājis un ik gadu attīstījis pasākuma apmērus, pulcējot arvien vairāk interesentus. Festivāls var lepoties ar Valtu Pūci, kā ilggadēju un uzticamu patronu, kas visus šos gadus pašaizliedzīgi nesis "Sudraba kaijas" vārdu, vienmēr atbalstot festivāla radošās izpausmes un esot klātesošs nozīmīgākajos brīžos.

"Akustiskās mūzikas popularizēšanas nolūkos, notikušas daudzas darbnīcas, meistarklases, jauno izpildītāju konkursi, kas bijusi neatņemama festivāla sastāvdaļā, kā arī dažādi citi pasākumi, kas patiesi veicinājuši interesi un mīlestību pret dabīgo, vienkāršo un saprotamo skanējumu, kuru "Sudraba kaijas" ietvaros var izbaudīt ikviens," vēsta festivāla rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!