Foto: Publicitātes foto

27.jūnijā Dikļu pilī notiks otrais pils "Mūzikas mini festivāls" ar dažādiem Latvijas mūziķiem. Šogad festivālā uzstāties "Astro'n'out", "Momend", Goran Gora, "Stūrī Zēvele", MNTHA un grupa "The Sound Poets" ar sava jaunā albuma prezentāciju.

Festivāla apmeklētāji būs vieni no pirmajiem, kas varēs noklausīties "The Sound Poets"
jaunā albuma "Pulsē" hitus. Pašmāju poproka apvienība aprīlī laida klajā savu jauno singlu "Skats no augšas", kurš iekļauts arī grupas jaunajā albumā. Tā vietā, lai dotos uz studiju, "The Sound Poets" izvēlējās pārcelt studiju uz skaistu vietu pie paša Jumurdas ezera. Jaunie skaņdarbi tiks nodoti "Mūzikas mini festivālā" apmeklētāju vērtēšanai.

Grupa "Astro'n'out" festivālā izpildīs vasaras koncertprogrammu un "Astro'Electro Acoustic" kompozīcijas,  labi zināmo dziesmu jaunās - elektroniskās un akustiskās aranžijas, kas pārvērtušas dziesmas līdz nepazīšanai, stāsta festivāla organizatori. Jaunākā koncertprogramma "Astro'Electro Acoustic" tapusi sadarbībā ar grupas draugu un producentu DJ Rudd, kas producējis Astro'n'out albumu "Lauvas" un "Lion's Share". DJ Rudd kā producents strādājis arī pie pēdējiem diviem Dona albumiem, sadabojies ar grupu Limonāde, Latvian Voices u.c., kā arī, piedalījies Arstarulsmirus aka Gustavo koncertos.

Festivālā savas jaunākās kompozīcijas izpildīs mūziķis Goran Gora. Pērn klajā nāca dziesminieka pirmais albums latviešu valodā "Mosties".  Mūziķis stāsta: ""Mosties" nebūt nav par pamošanos no rīta, kā to varētu domāt, bet šajā tituldziesmā ir arī tādas rindiņas - "Mosties, mana sirds", un šis Knuta vēstījums vedina domāt par gara atmošanos, pašapziņas pamošanos, par ļoti lielām, dziļām un garīgām vērtībām, kuras ir jāpamodina pašam sevī, kuras no malas neviens nevar iekustināt. Līdz ar to viss albums ir tāds mudinājums - mosties katram atsevišķi iekšēji, jo tikai tā mēs varēsim pamosties visi kopā."

Uz "Mūzikas mini festivāla" skatuves kāps  "indie/acoustic" mūzikas stila pārstāvji grupa  "Momend", kas plaši koncertējusi Baltijas valstīs, kā arī Zviedrijā, tostarp akustiskā miniturnejā kopā ar indie mūzikas aprindās labi pazīstamo zviedru mūziķi Jensu Lekmenu. 2014. gada rudenī nāca klajā gurpas "Momend" otrais albums "Spirals", kas tika nominēts Latvijas Mūzikas balvai "Zelta mikrofons" kategorijā "Labākais "indie" albums".

Festivāla dalībnieku vidū būs jaunie izpildītāji "Stūrī Zēvele" un ekstravagantā māksliniece Mntha. Grupa "Stūrī Zēvele" 2014. gadā klajā laiduši savu debijas albumu "Labrīt", kas pārliecinoši iekļuvis Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas "Zelta mikrofons" labākās debijas Top 5. 

Mūzikas Festivāla biļetes pieejamas Dikļu pilī un "Biļešu paradīzē". Cena 20 eiro. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja brīva. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!