Foto: Publicitātes foto

Diriģents Andris Nelsons ieguvis Lielbritānijas Karaliskās filharmonijas biedrības balvu, liecina informācija balvas mājaslapā.

Sudraba liras statuete latviešu diriģentam svinīgā ceremonijā tika pasniegta 5.maijā. Balva viņam pasniegta par plaša repertuāra, īpaši Ludviga van Bēthovena, Johannesa Brāmsa un Johana Štrausa, mūzikas dzīļu interpretāciju 2014.gadā. Žūrija atzīmējusi arī diriģenta rūpes par jaunu darbu atskaņošanu, kā tas noticis ar Breta Dīna un Hansa Abrahamsena darbiem. Īpaši uzsvērts arī Nelsona "pārveidojošais darbs" ar Birmingemas simfonisko orķestri.

Nelsons balvu saņēma kategorijā "Diriģents". Balvu šajā kategorijā 2003.gadā saņēmis arī diriģents Mariss Jansons. Kopumā balvas tika pasniegtas 13 kategorijās, atzīmējot gan izpildītāju, gan komponistu izcilību, kā arī īpašas kvalitātes, piemēram izcilību radošajā komunikācijā. Karaliskās filharmonijas biedrības zelta medaļu saņēma Karaliskās operas vadītājs Antonio Papano.

Lielbritānijas Karaliskās filharmonijas biedrības balva ir augstākā atzinība dzīvās klasiskās mūzikas meistariem Apvienotajā Karalistē. Balva iedibināta 1989.gadā, lai atzīmētu gan jaunu, gan pieredzējušu, gan britu, gan starptautisku mūziķu izcilus sasniegumus Lielbritānijā. Tās pasniegšana notiek kopā ar radiostaciju BBC3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!