Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI
Nē, repertuāra politika netiks pārskatīta un visi krievu komponisti nav metami pār vienu kārti, šādu viedokli "Delfi TV" raidījumā "Kultūrklubs" paudis Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskais vadītājs, diriģents Normunds Šnē. Jautājums par repertuārā pārskatīšanu tika uzdots saistībā ar "Sinfonietta Rīga" vijolnieces un koncertmeistares Martas Spārniņas aiziešanu no kolektīva tieši repertuārā iekļauto krievu komponistu darbu dēļ.

Spārniņa atlūgumu bija spiesta uzrakstīt šī gada martā. Savukārt kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) iepriekš Latvijas Televīzijai paudis, ka lēmumu, ko iesākt ar krievu autoru mūziku, ir atstājis pašu kultūras iestāžu vadītāju un izpildītāju ziņā, vienlaikus atzīstot, ka pats krievu autoru mūzikai noteiktu moratoriju.

Normunds Šnē sarunā ar "Delfi" atzīst, ka kopumā "Sinfonietta Rīga" repertuārā ir ļoti maz krievu komponistu mūzikas. "Četros gados viens vai divi skaņdarbi. Salīdzinot ar citiem orķestriem ir tas ir tikpat kā nekas," saka orķestra vadītājs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!