Ar tradicionālajām lietavām, dubļiem, ļaužu masām un šā brīža lielāko mūzikas zvaigžņu piedalīšanos Lielbritānijā izskanējis Glastonberijas festivāls, pulcējot ap 180 tūkstošus apmeklētāju. Šogad tas aizritējis tieši festivāla laikā notiekošā "Brexit" balsojuma zīmē, bet Glastonberijas saimnieks Maikls Īviss to atzinis par līdz šim dubļaināko festivālu visā tā pastāvēšanas vēsturē.

Festivāla galvenie mākslinieki šogad bija grupa "Muse", dziedātāja Adele, bet svētdienā, 26. jūnijā, festivālu noslēdza iespaidīga grupas "Coldplay" uzstāšanās. "Coldplay" līderis Kriss Mārtins, kāpjot uz Glastonberijas galvenās skatuves, noskūpstīja tās grīdu.

Piecu dienu ilgā festivāla mākslinieku vidū šogad bija arī P Dž Hārvija , Beck, "Tame Impala", Elija Goldinga, "Madness", "New Order", "LCD Soundsystem" un daudzi citi. Jau ziņots, ka jau otro reizi no Latvijas uz Glastonberijas festivālu devās grupa "DaGamba", lai nospēlētu tur vairākus koncertus.

Festivāla laikā gan ar mūziķu priekšnesumos, gan dažādās citās aktivitātēs tika pieminēti šā gada aizgājēji – kulta mūziķi Deivids Bovijs un Prinss. Tāpat Glastonberija nepalika vienaldzīga pret 23. jūnijā notikušo Brexit balsojumu un tā iznākumu. Tika rīkotas spontānas akcijas, bet mūziķi izmantoja izdevību paust savu viedokli no skatuves. Britu ska vecmeistari "Madness" savu attieksmi parādīja, nospēlējot grupas "AC/DC" dziesmas "Highway to Hell" kaverversiju.

Glastonberijas festivāla notika no 22. līdz 26. jūnijam, šogad svinot 34. pastāvēšanas jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!