Foto: Publicitātes foto
Dūdu un bungu grupa "Auļi" izsludina Latvijas koncerttūri 2019. gada septembrī ar īpaši starptautisku programmu "Senču balsis", portālu "Delfi" informē kultūras menedžmenta centra "Lauska" pārstāvji.

Šīs programmas mērķis ir iepazīstināt Latvijas un pasaules publiku ar eksperimentālu bungu un dūdu mūzikas sintēzi ar dažādiem tradicionāliem dziedāšanas veidiem, piemēram, rīkles dziedāšanu.

"Senču balsis" ir bungu un dūdu mūzikas grupas "Auļi" jaunā koncertprogramma, sadarbībā ar māksliniekiem no dažādām pasaules valstīm. "Auļi" ir devušies pasaulē, lai iepazītos ar dziedātājiem, kuri pārstāv senas un neparastas dziedāšanas tradīcijas un tehnikas. Šoreiz uzmanība pievērsta jaudīgām vīriešu balsīm, kas raksturo kādu reģionu. Skaņdarbos pazīstamu izpildītāju dziedājums no ģeogrāfiski atšķirīgām vietām ir sapludināts ar "Auļu" latviešu muzikālajās tradīcijās balstīto spēcīgo instrumentālo mūziku, radot iespaidīgu pasaules mūzikas programmu.

"Auļu" dalībnieki atklāj pirmo programmas viesi – rīkles dziedātāju no Mongolijas Bazorigu Vānčigu (Batzorig Vaanchig). Lai saglabātu intrigu, pārējie trīs mākslinieki tiks atklāti pakāpeniski.

Īpašā video intervijā Auļi aicina iepazīties ar Bacorigu Vānčigu, kurš labprāt dalās ar savu muzicēšanas pieredzi un iedvesmas avotiem, un pastāsta leģendu par rīkles dziedāšanas izcelsmi – tā radusies no skaņām, kuras dvesusi kamieļmāte sērojot par savu zaudēto mazuli.

"Esam iepazinuši vairākus senu dziedāšanas tradīciju pārstāvjus, noskaidrojuši kā šīs balsis sasaucās ar bungām un dūdām, kā arī kā tās skan kopā ar latviešu tautas dziesmām.

Aicinām jūs auļot kopā ar mums šajā aizraujošajā un krāsainajā ceļojumā," stāsta "Auļu" mūziķi.

Koncerti notiks:

11.09.2019 VEF kultūras pilī, Rīgā;
12.09.2019 Jelgavas kultūras namā;
13.09.2019 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars";
14.09.2019 Vidzemes koncertzāle "Cēsis";
15.09.2019 Latgales vēstniecība "Gors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!