Foto: Publicitātes foto

Peldošajā mākslas centrā "Noass" trešdien, 2. augustā, ģitāras un bungu duets "Mona de Bo" sniegs savu šīs vasaras vienīgo koncertu, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Mona de Bo" spēlēs introvertu mūziku, kurā būtiska nozīme ir piešķirta skaņas faktūrai, tukšumam un telpai. Atsevišķi koncerta programmas skaņdarbi ir tapuši vairāku garu garumā un publikas uzmanībai tiks piedāvāti pirmoreiz.

"Tas būs daļēji strukturēts minimālisms. Mūsu iekšējā alternatīva rokmūzikai un brīvai improvizācijai — diviem laukiem, ko esam aruši iepriekš," stāsta "Mona de Bo" ģitārists Edgars Rubenis. Savukārt grupas bundzinieks Edgars Eihmanis skaidro, ka "par šo mūziku domājam kā par improvizācijas aizstāšanu ar disciplinētu minimālismu iepriekš noteiktā rāmī. Šādi mēģinām izsargāties no mirkļa improvizācijas iegribām, kas — lai arī šķietami sniedz tūlītēju mierinājumu — reizēm draud ar izšķīšanu sīknaudā."

Ģitāras un bungu duets "Mona de Bo" izdevis piecus ierakstus. Pēdējais "Kur ir šeit?" ir 84 minūšu gara meditācija harmonijam, ģitārai un bungām izdots šī gada martā. Grupa nupat ir atgriezusies no sava jaunākā albuma ieraksta.

Koncerta sākums plkst. 21.00. Ieeja brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!