Foto: Publicitātes attēls

Sesto mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu "Zemlika" ieskandēs īpašs koncerts – 26. oktobrī Durbes kultūras namā pēc vairāk nekā četriem gadiem ar koncertu Latvijā atgriezīsies instrumentālās ģitārmūzikas trio "Russian Circles" no ASV.

2014. gada nogalē trijotne nosvinēja desmit gadus kopš pirmā koncerta. Mūzikā, kuru vienkāršības labad var dēvēt arī par instrumentālu, smagnēju un raupju rokmūziku, tas ir cienījams laiks. Īpaši, ja paveras uz citiem nācējiem un drīz vien – gājējiem, kuru īso mūžu raksturo tik vien kā "atstrādāti crescendo" un "izplūdināti tembri", uzsver koncerta rīkotāji. "Russian Circles" ar katru jaunu ierakstu klausītājus pārsteidz, allaž paplašinot paši savas radošās robežas, izmantojot nedzirdētas skaņas, tekstūras un ritmiku.

5. augustā tia izdots grupas jaunais albums "Guidance". Klausītājiem jau atrādītie priekšvēstneši – skaņdarbi "Vorel", "Mota" un "Afrika", apliecina, ka "Russian Circles" savā mūzikā turpina pārbaudīt klusā un skaļā polaritāti, vienkāršo un sarežģīto, neglīto un skaisto.

Ģitārists Maiks Salivans (Mike Sullivan) un grupas sākotnējais basģitārists Kolins De Koipers (Colin DeKuiper) kopā muzicēt sāka 2004. gadā, un šis laiks arī uzskatāms par "Russian Circles" sākumu. Drīz vien abiem pievienojās bundzinieks Deivs Tērnkrancs (Dave Turncrantz) un sākās darbs pie debijas ieraksta "Enter". Ar sekojošajiem ierakstiem "Station", "Geneva", "Empros" un "Memorial" un Kolinu nomainījušo basģitāristu Braienu Kuku (Brian Cook), kurš iepriekš muzicējis apvienībās "Botch" un "These Arms Are Snakes", grupa nostiprinājusies uz desmitgades spilgtāko instrumentālās ģitārmūzikas kolektīvu pjedestāla.

Pirmo reizi Rīgā "Russian Circles" uzstājās 2012. gadā. Koncertu ievadīs gaidāmajā Eiropas turnejā grupu pavadošā čelliste Helēna Manija (Helen Money), kuru Latvijā uzstājusies kopā ar japāņu apvienību "Mono" koncertā Ģertrūdes ielas teātrī.

Biļetes uz "Russian Circles" un Helēnas Manijas koncertu Durbes kultūras namā 26. oktobrī nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – Bezrindas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!