Foto: Īans Viljams Kreigs. Publicitātes foto

Pasākumu sērijas "Zemlika nāk…" ietvaros 26. augustā Durbes luterāņu baznīcā savu pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs sniegs kanādiešu komponists un dziedātājs Īans Viljams Kreigs.

Savos lenšu atskaņotājos pinot koru, ambientās un trokšņu mūzikas pavedienus, komponists un dziedātājs Īans Viljams Kreigs auž skaņas gobelēnus ar kasešu lenšu radīto sņākoņu, melodiski biedējošu pastorāli un bangojošiem mākoņiem ainavā, informē festivāla "Zemlika" pārstāvji. Būdams skolots operas dziedātājs, Kreigs savus skaņdarbus būvē uz balss pamatiem, talkā ņemot analogos sintezatorus un jau pieminētās audio kasešu ierīces.

Savulaik absolvējis Albertas universitāti kā diplomēts grafiķis, Īans Viljams pārvācās uz Vankūveru un kopš tā laika nelielās tirāžās saviem spēkiem izdevis vairākus paša arī vizuāli noformētus ierakstus. Tiesa, pēdējo pāris gadu laikā dienasgaismu ieraudzījušie albumi "A Turn of Breath" (2014) un "Cradle For the Wanting" (2015) ir izskanējuši tālāk un plašāk. Žurnāls "Rolling Stone" pirmo ierindoja starp gada divdesmit ievērojamākajiem avangarda ierakstiem, bet britu laikraksts "The Guardian" Kreigu slavē kā mūziķi, kam izdodas bezbailīgi eksperimentēt un reizē radīt ko "fantastiski klausāmu".

Īana Viljama Kreiga jauno albumu "Centres" jau nākammēnes izdos pazīstamā britu izdevniecība "Fat Cat". Ar šo ierakstu jaunu dzīvību atgūs izdevniecības atzars "130701", kas savulaik radošās karjeras aizsākt palīdzēja mūziķiem Maksam Rihteram, "Hauschka" un Jouhanam Jouhansonam. Augustā mūziķis dosies savā pirmajā koncertturnejā pa Eiropu, kuras noslēgums sagaidāms Durbē.

Īana Viljama Kreiga koncerts būs pasākums sērijas "Zemlika nāk…" ietvaros, gaidot sesto mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu "Zemlika", kas Latvijas mazākajā pilsētā norisināsies 28. un 29. oktobrī.

Biļetes uz koncertu nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā – "Bezrindas.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!