Foto: Vida Press

Dziedātājs, dziesmu autors un ģitārists, grupas "The White Stripes" dibinātājs un līderis Džeks Vaits nācis klajā ar paziņojumu, ka viņa ASV koncerttūres laikā, kas sāksies aprīlī, apmeklētāji nedrīkstēs izmantot mobilās ierīces, tādējādi baudot "100% cilvēcīgu pieredzi", raksta ārvalstu mediji.

"Nekādas foto, video vai audio ierakstīšanas ierīces netiks atļautas," paziņojis mūziķis. "Mēs domājam, ka jums nāks par labu kādu brīdi atrauties no savām ierīcēm un izdzīvot mūziku un mūsu mīlestību, kurā dalāmies PERSONĪGI."

Vaita bezierīču politika tiks īstenota ar īpašu futrāļu palīdzību, kurus izsniegs pirms koncerta sākuma. Tos varēs atvērt ārpus koncerta teritorijas tikai speciāli paredzētās vietās.

Faniem, kuri parasti mīļuprāt publicē koncertu foto un video sociālajos tīklos, Vaits piedāvā alternatīvu risinājumu – viņa oficiālais tūres fotogrāfs pēc katra šova Vaita mājaslapā un "Instagram" kontā publicēs gan foto, gan video materiālus, kurus ikviens brīvi varēs pārpublicēt.

Jau 2014. gadā Vaits kritizēja cilvēkus, kuri koncertu laikā pavada vairāk laika savos telefonos, nekā skatoties mākslinieka uzstāšanos. Viņš arīdzan norādīja, ka uzstāšanās cilvēkiem, kuri "nevar pat aplaudēt", jo vienā rokā tur telefonu, bet otrā – dzērienu, ir "laika šķiešana".

Džeks Vaits dosies ASV tūrē ar jaunā albuma "Boarding House Reach" repertuāru, kas nāks klajā 23. martā. Viņš jau publicējis pirmos divus singlus – "Connected by Love" un "Respect Commander".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!