2012. gada rudenī klajā tiks laists jauns grupas "Dzelzs vilks" albums ar tautasdziesmu tekstiem, īsi pirms 20. gadu jubilejas svinībām intervijā laikrakstam "Diena" stāsta grupas līderis Juris Kaukulis.

"Dziesmas ir jau divus gadus, un tās spēlētas koncertos. Tagad tikai jāieraksta. Divus mēnešus pēc kārtas spēlējot rokenrolu, gribas atvilkt elpu un uzspēlēt ar akustiskiem instrumentiem kaut ko citu," par topošo albumu stāsta mūziķis.

Jau ziņots, ka grupa "Dzelzs vilks" 2011. gadā atzīmēja 20. pastāvēšanas jubileju, bet plašāk gadadiena tiks atzīmēta koncertzālē "Palladium" ar diviem koncertiem 3. un 4. februārī. Jubilejas gadā klajā tika laists jaunākais grupas albums "Dzīvnieks pilsētā", kura dziesmas, līdz ar jau labi pazīstamajiem grupas hītiem izskanēs koncertā.

Ieskicējot tuvākās nākotnes plānus, Kaukulis sarunā ar laikrakstu "Diena" stāsta, ka 14. februārī atkal gaidāma izrāde ar Olgu Žitluhinu "Un atkal par to pašu". Drīzumā uz skatuves atgriezīsies arī "Kad pūcei aste ziedēs". Savukārt izrāde "Man arī būtu bail" uz skatuves ir jau 10 gadu – nākamā plānota 20. februārī "Artelī".

Atskatoties grupas vēsturē Kaukulis stāsta, ka grupas nosaukumam "Dzelzs vilks" nav nekāda sakara ar Lietuvas vēsturi vai mitoloģiju (dzelzs vilks – tēls leģendā par Viļņas dibināšanu), tā vienkārši bijusi mirkļa sajūta.

"Rakstīju uz lapas dažādus variantus, sākot ar "Velna rozi" un citiem latviskiem vārdu savienojumiem, kas savieno nesavienojamas lietas, līdz izlēmu, ka grupu sauks "Dzelzs vilks". Tas likās diezgan dīvaini maniem grupas biedriem Valērijam un Armandam, ar kuriem bijām tikko dibinājuši šo institūciju. Biju liels "Iron Maiden" fans, un varbūt zemapziņā tas spēlēja kādu nelielu lomu," stāsta Kaukulis.

"Svarīga ir mūzikas un teksta mijiedarbība, jo rokenrolā tekstam ir ļoti liela nozīme. Es tekstus nerakstu rindās, bet kā prozu. Man vienmēr ir ko teikt, un es rakstu, rakstu, rakstu, pēc tam nolieku nost, un pēc kāda laika tur kaut kas iznāk," teic pazīstamais rokmūziķis.

Par "stiprāko" "Vilka" divdesmitgades albumu Kaukulis sauc "Manās mājās sieviešu nav": ""Oranži mati" un "Komētas", tur ir arī pati pirmā mūsu dziesma "Gaudo vilks" un "Dievi krīt no Palodzes". Tā ir nevis atskatīšanās, bet raušanās uz priekšu. Arī skaņa laba – izpildījums tāds diezgan brutāls. Tu kliedz, kliedz, kliedz, un cilvēkiem patīk, ka tu esi uz naža asmens vai uguns. Jaunajā albumā mana mīļākā dziesma ir "Sprostā". Katrā albumā ir kāda ļoti mīļa dziesma".

Jubilejas koncertos "Palladium" grupas priekšnesumu visu koncerta laiku pavadīs video mākslinieces un grupas ilggadējās fanes Lauras Rožkalnes radītās video ainavas, kuru tapšanu iedvesmojis "Dzelzs vilka" rokenrols. Uzstāšanos papildinās arī laikmetīgās dejas mākslinieču Ilzes Zīriņas, Jūlijas Kobcevas un Leldes Feldmanes balsis un kustība, kā arī videomākslinieks Pēteris Brīniņš.

Turpat divas stundas garo "Dzelzs vilka" priekšnesumu "Palladium" iemūžinās Latvijas Televīzijas filmēšanas komanda, tālab grupa aicina savus fanus būt klāt vēsturiskajā mirklī.

Šobrīd pieejamas biļetes uz grupas otro koncertu 4. februārī. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs.

'Dzelzs vilks' koncertos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!