Foto: Eva Iova
Laikmetīgās džeza mūzikas trio no Rīgas "Auziņš - Čudars - Arutyunyan" laiduši klajā savu debijas albumu "Baltic", ko pamatā veido Kārļa Auziņa un Matīsa Čudara kompozīcijas, portālu "Delfi" informē apvienības pārstāvji.

Grupā "Auziņš - Čudars - Arutyunyan" apvienojušies pieredzējuši un starptautiski atzīti mūziķi – saksofonists Kārlis Auziņš, ģitārists Matīss Čudars un bundzinieks Ivars Arutjunjans. Lai arī svarīgs apvienības daiļrades elements ir brīvā improvizācija, dalībnieku interese klasiskās mūzikas kompozīcijā sniedz improvizācijām labi konstruētus rāmjus spontanitātei un rotaļīgai saspēlei.

Albums "Baltic" sastāv no Kārļa Auziņa un Matīsa Čudara kompozīcijām, kā arī tajā dzirdama grupas interpretācija par komponistes Karlas Blejas (Carla Bley) skaņdarbu "Donkey". Lai gan grupas mūzika ir instrumentāla, albumā arī iekļauts skaņdarbs, kurā tiek lasīts Aivara Neibarta dzejolis "Ceļš".

Albumu "Baltic" var noklausīties un iegādāties interneta ierakstu vietnes "Bandcamp" trio "Auziņš - Čudars – Arutyunyan" profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!