Foto: Publicitātes foto

Beidzot oficiāli – pavasaris ir sācies! Un tas nozīmē, ka beidzot ziemas drēbju kārtas var nogrūst skapja dziļumā. Pavasara tīrīšana neaprobežojas vien ar putekļu slaucīšanu no virsmām un logu mazgāšanu, tas ir kā atjaunošanās rituāls. Atbrīvoties no nevajadzīgā un atdzīvināt, sagatavot garderobi skaistākiem, saulainākiem un siltākiem gadalaikiem. Instrukcija, ar ko sākt, kā nepazaudēt prātu un drosmi šajā procesā.

Atbrīvošanos no ziemas nevajag novērtēt par zemu. Kārtība ir sevis mīlestības izpausme, un sakārtots skapis – pirmais solis pretī vieglākai ikdienas ģērbšanās rutīnai.

Luksusa lielveikala "Bergdorf Goodman" modes nodaļas viceprezidente Linda Fargo izdevumā "Harpers Bazaar" ir teikusi: "Laiks pavasara tīrīšanai ir tad, kad mājās vairs nav vietas papildu drēbju statīvam." Tomēr, lai līdz tam nenonāktu, jāieklausās citu stilistu padomā – sakārtot skapi tā, lai tas izskatītos kā veikalā.

Pirmais solis: apdomā un iepauzē

Pirms, kārtojot un impulsīvi iepērkoties, krist neprātā, jāvelta laiks pārdomām. Kā izdevumā "Vogue" iesaka stiliste Kerija Vailda: "Apstājieties un pārtrauciet ierastos iepirkšanās paradumus. Tā vietā, pirms mulsinošu jaunumu ieviešanas, redzi lietas, kādas tās ir." Turpat, grāmatas "The Conscious Closet" autore Elizabete L. Klaina pauž līdzīgu domu: "Cilvēkiem ir tendence izmantot skapja tīrīšanu par attaisnojumu, lai iegādātos vēl vairāk mantu. Taču skapja tīrīšana ir saistīta ar to, lai saprastu, kas jums jau pieder un šīs lietas atgrieztu atpakaļ rotācijā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!