Foto: Jānis Deinats
Dobeles Ķestermeža estrādē 17. jūnijā notiks vasaras Saulgriežu ielīgošanas pasākums, kuru atklās leģendārais dziedātājs, mūziķis un daudzpusīgais mākslinieks Igo, bet pēc viņa uzstāšanās uz skatuves kāps jaunfolka apvienība "Jauno Jāņu orķestris", portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Kopā ar aizvadītā gada jubilāru Igo klausītāji līdzi skandēt varēs viņa zelta repertuāram, gan dziesmām, kuras viņš dziedājis kopā ar grupām "Līvi", "Remix", "Liepājas brāļi", gan fragmenti no Zigmara Liepiņa rokoperas "Lāčplēsis", operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" un citiem darbiem, kuri bijuši svarīgi gan Igo pašam, gan Latvijai. Īpaši šim vakaram tiks atskaņoti skaņdarbi, kuri veltīti uguns tēmai un šīs stihijas dažādām izpausmēm.

Mūziķis stāsta: "Šis būs koncerts, kur skanēs dziesmas, kuras klausītāji vienmēr grib dzirdēt un gaida, kuras ikvienam raisa emocijas, atmiņas, kurām var dziedāt līdzi; kompozīcijas, kuras pārdzīvojušas laika pārbaudi un joprojām klausās vairākās paaudzēs."

Pēc pulksten 22 uz skatuves kāps grupa "Jauno Jāņu orķestris" (JJO). Tā ir pirmatnējas enerģijas pilna jaunfolka apvienība, kuru 2012. gadā kopā ar domubiedriem izveidojis harizmātiskais rokmūziķis, grupas "Dzelzs vilks" līderis Juris Kaukulis. Jau vairāk nekā desmit gadu JJO dziesmu liriskais pamats ir latviešu dainas, kas atdzīvojas oriģinālā, elektroakustiskā mūzikā.

Foto: Jānis Deinats

"Ir interesanti paklausīties, kā sen tapušas četrrindes organiski savienojas ar mūsdienīgu skanējumu kā kāja ar zeķi, līdz ar to radot neparasti māksliniecisku izteiksmes veidu, kas brīžiem gan uzjautrina, gan kvalitatīvi saskumdina. Emociju spektrs ir plašs, brīžiem nonākot pat nerātno dainu apcirkņos," par JJO raksta mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis.

JJO studijas albumi "Kālabad" (2013) un "Ieviņa" (2018), kā arī skaņu celiņš Latvijas simtgades animācijas filmai "Saule brauca debesīs" (2018, režisore Roze Stiebra) izpelnījušies kritiķu atzinību – visi ieraksti nominēti Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons". Grupas dziesmas regulāri iekļūst arī populārās mūzikas raidstaciju topos, bet JJO koncertos skatītāji novērtē apvienības priekšnesuma enerģijas lādiņu. JJO sastāvā apvienojušies pazīstami latviešu mūziķi: dziedātājs Juris Kaukulis, bundzinieks Artis Orubs un taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis, pulkā aicinot arī folkloras vijolnieci Ievu Mūrnieci, jauno akadēmiskās mūzikas profesionāli Andri Veinbergu (bass, kontrabass) un multinstrumentālistu Valēriju Cīruli.

Pēc pusnakts sāksies dejas labākajās balles tradīcijās kopā ar Latvijas Radio 2 DJ Aivi.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs. Tuvojoties pasākuma dienai, biļešu cena var paaugstināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!