Foto: Jānis Vīksna

Pazīstamais latviešu dziesminieks Haralds Sīmanis 21. augusta vakarā viesosies savā dzimtajā pilsētā Cēsīs, lai ar koncertu priecētu klausītājus koncertvietas "Fonoklubs" vasaras terasē.

Marģeris Zariņš savulaik Haraldu Sīmani raksturojis kā tīrradni viņa savdabīgā talanta dēļ – īpašo balss tembru nevar sajaukt ne ar vienu citu pašmāju mākslinieku. Plašu atpazīstamību Sīmanis guva 1980. gadā, kad "Mikrofona" dziesmu aptaujas noslēgumā izpildīja vienu no saviem pazīstamākajiem skaņdarbiem "Ezers", kas krasi atšķīrās no visa, kas līdz tam pārraidīts vietējā televīzijā.

Astoņdesmito gadu beigās Sīmanis it kā "pazuda" no lielās skatuves, lai strādātu un attīstītos individuāli, kam sekoja arī regulāras uzstāšanās baznīcās, kuru starpā arī "Fonokluba" rīkotais Sīmaņa koncerts Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 2016. gada Zvārguļa festivāla ietvaros.

Sīmanis dzimis 1951. gada 12. jūnijā Cēsīs. Profesionālu muzikālo izglītību viņš guvis nav, savukārt ģitāras un ērģeļu spēli apguvis pašmācības ceļā.

Ieeja pasākumam paredzēta no pulksten 19.00, taču koncerta sākums sagaidāms 20.00. Ierobežojumu dēļ uz to ir pieejamas tikai 50 biļetes, kuras būs iespējams iegādāties pie ieejas. Interesenti tās var iepriekš rezervēt, rakstot uz "Fonokluba" sociālo tīklu kontiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!