Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē, 28. augustā, pulksten 19.00, notiks Mārtiņam Freimanim veltīts koncerts, kurā dažādi latviešu mākslinieki izpildīs Mārtiņa Freimaņa dziesmas jaunās versijās no topošā veltījumu albums "Mans draugs Mārtiņš Freimanis", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāvji.

Mārtiņa Freimaņa laikabiedri un jaunie talanti ir apvienojušies veltījumu albumā "Mans draugs Mārtiņš Freimanis". Tajā unikālas Mārtiņa Freimaņa dziesmu interpretācijas ieskaņojuši tādi mūziķi kā "Musiqq", "Labvēlīgais tips", Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Olga Rajecka, "Rīgas modes", "Līvi", "Refleksija", Kārlis Būmeisters, "Z-Scars", Zintis Žvarts un Katrīna Bindere. Albums pie klausītājiem nonāks maijā.

Savukārt muzikoloģe Daiga Mazvērsīte ir sagatavojusi grāmatu, kurā atspoguļots gan daudziem jau zināmais, gan nezināmais Mārtiņš Freimanis.

Šo divu jaundarbu iznākšana iedvesmojusi Mārtiņa Freimaņa līdzgaitniekus un draugus apvienoties kopīgā koncertā Dzintaru koncertzālē 28. augustā, lai kopīgi jaunās versijās izdziedātu Mārtiņa dziesmas un prezentētu jauno grāmatu un CD. Ar grāmatas fragmentiem iepazīstinās un pasākumu vadīs Lauris Reiniks.

"Laikam ejot, rētas lēnām dzīst, bet atmiņas par draugiem ir dzīvas tad, ja mēs tās kopīgi pārskatām. Mārtiņa Freimaņa gadījumā – tā ir mūzika, kas mūs visus vieno arī tad, ja Mārtiņa vairs nav. Domāju, ka viņa talanta cienītāji ar prieku atkal satiksies, lai kopīgi izdziedātu dziesmas, kas joprojām ir mīļas un tuvas. Gaidīsim Dzintaros un arī citās Latvijas pilsētās visus, kuriem šī mūzika sagādā prieku un foršas sajūtas," saka koncerta producente Elita Mīlgrāve.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!