Foto: Reuters/Scanpix

Ar pasaulslavenā diriģenta Rikardo Muti un viņa izveidotā Luidži Kerubīni vārdā nosauktā orķestra koncertu 3. jūnijā Dzintaru koncertzālē tiks atklāts jauns starptautisks festivāls "Baltijas muzikālās sezonas", portālu "Delfi" informēja festivāla rīkotāju pārstāvji.

Festivālu rīko īpaši šai programmai nodibināts fonds, ko izveidojuši vairāku Latvijas un Krievijas lielāku uzņēmumu vadītāji. Finansiālo atbalstu festivālam sniedz arī Rietumu Banka.

Kā stāsta Rietumu bankas padomes loceklis, "Baltijas muzikālās sezonas" fonda loceklis Aleksandrs Gafins, šis ir unikāls ilgtermiņa kultūras projekts, kura laikā jau šovasar Jūrmalā ar koncertu sēriju uzstāsies klasiskās mūzikas, operas un džeza pasaules zvaigznes.

"Tāda veida festivāli veiksmīgi norisinās daudzās Eiropas un Amerikas pilsētās un ļoti bieži kļūst par veselu reģionu ekonomiskās attīstības dzinējspēku. Esmu pārliecināts, ka Jūrmala nekļūs par izņēmumu un drīzumā pelnīti tiks dēvēta par visa Baltijas jūras reģiona vasaras mūzikas galvaspilsētu," stāsta Gafins.

2017. gada festivālu sezona sniegs Latvijas iedzīvotājiem un viesiem iespēju klātienē redzēt un dzirdēt tādus meistarus kā Deniss Macujevs, Elīna Garanča, Hibla Gerzmava, Lorens Braunlijs, Sāra Koberna, Kristīne Opolais, Pavels Černohs, Džošua Bells un Kriss Boti.

Patlaban organizatori jau strādā pie 2018. un 2019. gada festivāla programmas. "Mūsu pieeja ir bezkompromisa – mēs aicināsim uz festivālu pasaules spožākas zvaigznes," stāsta Aleksandrs Gafins." "Saistībā ar to vēlos izteikt pateicību visiem, kuri atbalstīja šo pasākumu un nodrošināja nepieciešamo finansēšanas līmeni. Tas dod mums iespēju koncentrēties uz pasākumu līmeņa un kvalitātes. Rezultātā, esmu pārliecināts, daudzi brauks uz Latviju speciāli, lai apmeklētu festivāla koncertus, un tas, neapšaubāmi, gan pozitīvi ietekmēs valsts ekonomiku, gan paaugstinās valsts atpazīstamību un labu reputāciju pasaulē."

"Baltijas muzikālās sezonas" festivāla mākslas projektu vadītājs ir režisors un teātra menedžeris Andrejs Žagars. Koncerti norisināsies Dzintaru koncertzālē, kurā ir pazīstama ar savu akustiku, oriģinālo dizainu un neatkārtojamu romantisku atmosfēru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!