Foto: Publicitātes foto
Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē šā gada 4. augustā ar savu jauno programmu viesosies izcilais soprāns Hibla Gerzmava. Dziedātāja Latvijā uzstāsies ar Jakova Okuņa trio un Latvijas grupu, kas sevi dēvē pat klasiskās mūzikas huligāniem, "Dagamba".

Lai gan Gerzmava vispirms ir zināma kā operas dīva, kura iekarojusi nozīmīgāko pasaules opernamu skatuves, vienlīdz tuva viņai džeza mūzika. Programmas ideja pieder pašai Hiblai, kura džezā ir iemīlējusies kopš bērnības. "Gribu būt daudzšķautnaina, nevis ieslēgties akadēmiskās dziedāšanas rāmjos. Un jau sen sapņoju sacerēt krāšņu, stilīgu stāstu robežpārkāpšanas garā – tādu, kurš interesētu gan džeza, gan operas mīļotājus," saka primadonna. "Ļoti svarīgi, ka mani partneri šajā projektā ir augstākās raudzes mūziķi, ar kuriem sadarboties ir milzu prieks."

Mūzikas aranžijas īpaši šim projektam veidojis Jakovs Okuņs – pianists un bundzinieks, viens no cienījamākajiem mūziķiem profesionālajā džeza vidē. Viņš stāsta: "Man šīs programmas galvenā vērtība ir fakts, ka mēs katrs tajā paliekam tas, kas esam: Hibla ļoti mīl džezu, taču neizliekas par džeza dziedātāju, kaut arī koncerta ietvaros izmanto dažādas vokālās tehnikas; es ļoti mīlu klasiku, taču netēloju klasisko pianistu, kaut arī brīžiem mitējos svingot un sāku spēlēt līdzeni, kā pieņemts akadēmiskajā vidē."

"Nopietni akadēmiski skaņdarbi tiks ietērpti jaunā formā un uzdzirkstīs kā šampanietis kristāla glāzē. Tiem pievienosies Lehāra un Čaplina, Geršvina un Dunajevska šedevri… Nevainojama muzikālā gaume un augstākā līmeņa meistarība sola padarīt koncertu par neaizmirstamiem svētkiem. Bet trīs skaņdarbi, ko Hibla izpildīs kopā ar grupu "Dagamba", kļūs par īstu ķirsīti uz šo svētku tortes," tā par koncertu raksta tā rīkoji no "Art Forte".

"Hibla Gerzmavai ir viena no skaistākajām balsīm, ko esam dzirdējuši, un sadarbība ar viņu vienmēr ir muzikāli neaizmirstama," saka grupas "Dagamba" līderis Valters Pūce. "Klasika un džezs ir divi paralēli lielceļi, kuri ikdienā nemēdz tikties. Koncerta ideja mums šķiet ļoti interesanta, jo arī mēs savā muzikālajā darbībā savienojam nesavienojamo, turklāt katrā skaņdarbā, ko radām. Hibla mums ir tuva ar savām robežu pārvarēšanas spējām, kas atbilst "Dagamba" koncepcijai: māksla pāri robežām žanru ziņā. Šīs programmas pārsteigumi būs skaisti!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!