Foto: Publicitātes foto

Šogad Dzintaru koncertzāle svin 80 gadus, kopš Mazās zāles atklāšanas 1936. gadā. Šim notikumam par godu sagatavota plaša pasākumu programma visa gada garumā, un svētku kulminācijas koncerts notiks 4. jūnijā, vēsta koncertzāles pārstāvji.

Īpašajā 80 gadu jubilejas koncertā klausītājus priecēs programma ar izcilu simfoniskās mūzikas buķeti un iemīļotām Raimonda Paula melodijām. Klausītājus gaida tikšanās ar pašu maestro, Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri, diriģentu Andri Pogu, pianistu Antonu Ļahovski, dziedātājiem Daumantu Kalniņu, Intaru Busuli un Kristīni Prauliņu, Latvijas Radio Bigbendu un citiem māksliniekiem.

"Koncerta pirmajā daļā Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Pogas vadībā vedīs caur žilbinošajiem Riharda Štrausa mūzikas līkločiem, Jāzepa Vītola senatnīgi kolorētām Latvijas ainavām un Jāņa Mediņa "Ārijai" – latviešu simfoniskās mūzikas pērlei, kurā ar emocionālu siltumu iedzīvināta mums tik tuvā melanholija.

Savukārt pianists Antons Ļahovskis, kura spēle izceļas ar dižciltīgumu un dziļumu, atskaņos Sergeja Rahamaņinova "Variācijas par Paganīni tēmu" – skaņdarbu, kurā apvienojas itāliska spozme un tikai krievu mūzikai raksturīgais dvēseliskā plašuma skaistums – nedaudz smeldzīgs un temperamentīgs.

Koncerta otrajā daļā klausītājus Raimonda Paula melodijās iekustinās Latvijas Radio Bibends un latviešu džezmeņi - Intars Busulis, Daumants Kalniņš un Kristīne Prauliņa, kā arī pavisam jauna, talantīga dziedātāja no Uzbekistānas – Sabina Mustaeva, kura jau plūkusi laurus vairākos starptautiskos konkursos. Bet pie klavierēm būs pats Maestro Raimonds Pauls," vēsta pasākuma rīkotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!