Foto: Publicitātes attēli

Dzintaru koncertzāle saviem klausītājiem sieviešu dienā piedāvās īpaši daiļā dzimuma pārstāvēm veltītu programmu "Itāļu baroka pērles".

Koncerts būs skatāms 8. martā plkst. 21:00 tiešraidē Dzintaru koncertzāles tīmekļa vietnē un Facebook profilā.

“Itāļu baroka pērles” būs dramaturģiski veidots baroka mūzikas caurausts koncertstāsts par sievieti, viņas emocijām un sajūtām. Sadarbībā ar režisori Anci Kukuli to iedzīvinās labi zināmas latviešu mūziķes.

Soprāns Ilze Grēvele-Skaraine ir baroka mūzikas interprete ar bagātīgu Eiropas mēroga koncertpieredzi. Agnese Kanniņa ir viena no spilgtākajām un ekspresīvākajām vijolniecēm Latvijā, kura rūdījumu guvusi ne tikai senajā mūzikā. Čelliste Māra Botmane izceļas ar bagātīgu muzikalitāti un krāšņu baroka čella skaņu, savukārt klavesīniste Gertruda Jerjomenko, kura spēles prasmi apguvusi pie pasaulē atzītiem meistariem, šobrīd ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas nodaļas koncertmeistare. Viņām pievienosies Beāte Zviedre, kura pazīstama kā lieliska džeza mūziķe un grupas “Framest” soliste.

Saspēlē ar otru dziedātāju viņas no dažādiem skatu punktiem teatrāli izdzīvos vienas sievietes stāstu, tās daudzveidīgās lomas, bailes, sāpes, mīlestību, nicinājumu, prieku. Līdz ar maz zināmām baroka mūzikas partitūrām koncertā tiks ieskandinātas arī pērles, tostarp Klaudio Monteverdi un Džirolamo Freskobaldi skaņdarbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!