Foto: Publicitātes foto
Ar koncertizrādi "Mīli mani!" Dzintaru koncertzālē 17. decembrī pulksten 20 sāksies Ziemassvētku festivāls, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāve Indra Vilipsone.

Atklāšanas koncertā uzstāsies aktieri Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Kaspars Znotiņš, kā arī komponists un pianists Kārlis Lācis.

Koncertizrādē skanēs Kārļa Lāča dziesmas ar Imanta Ziedoņa un Māras Zālītes dzeju no dažādām teātra izrādēm, Ziemassvētku melodijas un dažādu autoru dzejas lasījumi.

Festivāla programma turpināsies 18. decembrī pulksten 19, kad koncertu sniegs duets – dziedātāja Elza Rozentāle un ģitārists Kaspars Zemītis.

Koncertprogramma "TAS vakars'' īpaši gatavota Adventes un Ziemassvētku laikam. Tajā iekļauti svētku noskaņai un sajūtām atbilstoši skaņdarbi – dažādu tautu Ziemassvētku dziesmas, tautā iecienītu latviešu komponistu Mārtiņa Brauna, Imanta Kalniņa u.c. dziesmas, gan arī pašu mākslinieku orģināldarbi.

Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, pulksten 12 un 14 klausītājiem tiks piedāvāti divi koncerti ģimenēm ar bērniem "Leļļu meistara Ziemsvētku sapnis'', kas balstīts krāšņāko mūziklu mūzikā. Skanēs melodijas no tādiem mūzikliem kā "Mūzikas skaņas", "Kandids", "Kaķi" u. c. Koncerta idejas autore Karina Bērziņa stāsta: "Leļļu meistars darina brīnumskaistas lelles un citas rotaļlietas. Tikai viena bēda – tās nav dzīvas. Pavisam negaidot pie Leļļu meistara pieklīst kāds kaķis - bezpajumtnieks. Bet varbūt viņa ierašanās nemaz nav tik nejauša? Vai piepildīsies Leļļu meistara kvēlākais sapnis?''

Koncertā uzstāsies Nauris Indzeris (baritons), Annija Putniņa (soprāns), Evita Zālīte - Grosa (soprāns), Juris Jope (tenors), Rīgas Doma kora skolas mūziklu klases audzēkņi, kā arī atraktīvais pianists Raimonds Petrauskis un stāstniece Karina Bērziņa.

26. decembrī pulksten 17 ar seno viduslaiku mūzikas programmu Guntara Prāņa vadībā uzstāsies starptautisku atzinību guvušais vokālais ansamblis "Schola Cantorum Riga" un Ieva Nīmane (dūdas, stabules).

Prestižais izdevums "BBC Music Magazine" kolektīva ieskaņoto albumu "Vox Clara" (2020) ierindoja Gada labāko klasiskās mūzikas Ziemassvētku albumu sarakstā. Slavas vārdus "Schola Cantorum Riga" veltījuši tādi respektabli starptautiski izdevumi kā "The Independent" un "Neu Musik Zeitung".

Vecgada dienā, 31. decembrī, pulksten 15 un 19 Ziemassvētku festivāls gadumijas noskaņās aicina svinēt svētkus ar skaistākajiem opermūzikas hitiem un Johana Štrausa skaņdarbiem programmā "Jaungada koncerts un Vīnes valši''. Koncertā uzstāsies spožie Latvijas Nacionālās operas solisti Rinalds Kandalincevs (baritons), Jūlija Vasiļjeva (soprāns) un Belvederes jauno operas solistu konkursa finālisti Jošs Lovels (tenors, Kanāda), Doroteja Bīnerte (mecosoprāns, Vācija). Pie "Sinfonietta Riga" diriģenta pults stāsies Andris Veismanis, bet koncertu vadīs allaž enerģiskais Ints Teterovskis.

Koncertā skanēs līksmas un dzirkstošas Džoakīno Rosīni, Volfganga Amadeja Mocarta, Gaetāno Doniceti un Žorža Bizē operu ārijas.

Festivāla noslēgumā, 7. janvārī, pulksten 19 Latvijas Radio koris Sigvarda Kļavas vadībā atskaņos programmu ''Pareizticīgo lūgšanas un dziedājumi'' ar krievu sakrālās mūzikas dižgaru Georgija Sviridova un Aleksandra Grečaņinova skaņdarbiem.

Koncertā Latvijas Radio koris izpildīs arī daļas no Aleksandra Grečaņinova ''Vigīlijas'' – slāvu dvēseles un baznīcas mūzikas rezumējuma.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!