Foto: Publicitātes foto
Dzintaru koncertzālēs vasaras sezona šogad tiks atklāta 12. jūnijā, kad ar programmu "Krievu klasiskās mūzikas šedevri" muzicēs diriģenta Mihaila Pļetņova vadītais Krievijas Nacionālais orķestris, kās pēc starptautiskiem reitingiem ierindojas starp divdesmit pasaules labākajiem orķestriem, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "Art Forte".

Koncerta programmā izskanēs krievu klasiskās mūzikas šedevri – Pjotra Čaikovska, Dmitrija Šostakoviča, Sergeja Rahmaņinova, Georgija Sviridova, Arama Hačaturjana un citu izcilu komponistu skaņdarbi.

Pie Krievijas Nacionālā orķestra diriģenta pults būs viens no spilgtākajiem mūsdienu mūziķiem Mihails Pļetņovs. Kā norāda kritiķi, Krievijas Nacionālā orķestra un Mihaila Pļetņova koncertos orķestris skan saliedēti un krāšņi, bet zāle, kurā viņi muzicē, pārvēršas templī.

Japāņu izcelsmes amerikāņu diriģents Kents Nagano par orķestri, ar kuru kopā viņš daudzkārt strādājis, saka: "Krievijas Nacionālajā orķestrī ļoti var just spilgti izteiksmīgu raksturu, ar savu izpildījumu orķestris atgādina par to, ka krievu kultūra ir viena no varenākajām pasaulē. Jā, viņi spēlē spīdoši, jā, viņi ir ļoti profesionāli, jā, orķestrī ir daudzi izcili solisti, bet aiz tā visa ir kaut kas vairāk: izcilas kultūras tradīcija, kas dzirdama viņu izpildījumā".

Pēc daudzu ārvalstu mūzikas kritiķu novērtējuma, Krievijas Nacionālais orķestris šobrīd ir labākais Krievijas simfoniskais kolektīvs.

"Krievijas Nacionālā orķestra spilgtums un izsmalcinātība ļauj tam ieņemt Krievijas galvenā simfoniskā kolektīva vietu," tā par orķestri 2011. gadā raksta "Chicago Classical Review"

Pateicoties atbalstītājiem, uz koncertu tiks uzaicināti Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Emīla Dārziņa Mūzikas skolas labākie audzēkņi, kas varēs ne tikai bez maksas noklausīties Krievijas labāko simfonisko kolektīvu, bet arī piedalīties mēģinājumos.

Biļetes uz Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!