Foto: Publicitātes attēls

Dzintaru koncertzālē sestdien, 30. novembrī, notiks koncerts "Franču svīta, Argentīniešu dejas un Neapoliešu tarantella", kurā uzstāsies solisti flautiste Dita Krenberga, operdziedātāja Marlēna Keine, situminstrumentālists Guntars Freibergs un pianiste Agnese Egliņa, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Kamermūzikas programmā skanēs baroka dejas, 20. gadsimta franču un spāņu mūzika, kā arī mūsdienu autoru darbi.

Koncerta "Franču svīta, Argentīniešu dejas un Neapoliešu tarantella" pirmajā daļā pianiste Agnese Egliņa atskaņos Johana Sebastiāna Baha (Johann Sebastian Bach) "Otro franču svītu", izcilā latviešu romantiķa Jāņa Mediņa klaviermūzikas pērli "Ziedu svētki'' un Alberto Hinasteras (Alberto Ginastera) "Argentīniešu dejas".

Ditas Krenbergas flautas spēlē ieskanēsies Fransisa Pulenka (Francis Poulenc) sonāte flautai un klavierēm. Ar spāņu dziesmām un sarsuelām priecēs dziedātāja Marlēna Keine.

Savukārt viens no latviešu izcilākajiem sitaminstrumentālistiem Guntars Freibergs atskaņos mūsdienu franču komponista Filipa Hurē (Phillippe Hurel) opusu "Tombeau", kas ir izsmalcināts skaņu veltījums spektrālisma mūzikai, kā arī Džona Psatē (John Psathas) deju "Matre's dance".

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!