Foto: Publicitātes foto/Gemma Escribano

Šovasar, 12. jūlijā, uz Dzintaru koncertzāles skatuves atgriezīsies operdziedātāja Elīna Garanča un viņas projekts "Elīna Garanča un draugi", portālu "Delfi" informē "Art Forte" pārstāvji.

Pirmais koncerts "Elīna Garanča un draugi" notika 2016. gadā. Šogad pasaulē pazīstamā latviešu dziedātāja auditoriju iepazīstinās ar saviem jaunajiem draugiem Džonatanu Titelmanu un Marinu Monso. 12. jūlijā viņi kopā Festivāla orķestri Karela Marka Šišona vadībā dziedās slavenas operu ārijas, duetus un trio.

"Elīnas radošā dzīve pēdējā desmitgadē izvērsusies par nemitīgu panākumu virkni: galvenās lomas slavenāko pasaules opernamu iestudējumos, koncerti labākajās koncertzālēs, prestižas balvas, ieraksti leģendārajā mūzikas izdevniecībā "Deutsche Grammophon"," atgādina koncerta organizatori.

Viens no spilgtākajiem sniegumiem pēdējo sezonu laikā ir Dalilas loma Kamila Sensānsa operā "Samsons un Dalila". Garanča to dziedājusi iestudējumos Berlīnes Valsts operā "Unter den Linden" un Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā. Viņa arī atgriezusies uz Ņujorkas Mertropolitēna operas skatuves kā Margarita Hektora Berlioza "Fausta pazudināšanā", debitējusi ar princeses de Bujonas partiju Frančesko Čileas "Adrianā Lekuvrērā" Vīnes Valsts operas izrādē un šopavasar Vīnē pirmoreiz pievērsusies Vāgneram, topot par burvi Kundriju Kirila Serebreņņikova iestudējumā "Parsifāls".

Dziedātāja plāno šovasar uzstāties slavenajā Zalcburgas festivālā, kā arī dziedāt vienu no savas karjeras trumpjiem – titullomu Žorža Bizē operā "Karmenā" Veronas arēnā. Tāpat gaidāma dziedātājas koncertturnejas Eiropā un Āzijā.

Ar Marinu Monso un Džonatanu Tetelmanu Latvijas publika tiksies pirmoreiz. Jaunais un talantīgais soprāns Marina Monso dzimusi 1994. gadā Valensijā un jau 2016. gadā debitējusi Bilbao Operā – ar Aminas un Lizas lomām Bellīni "Somnambulā" - un Džakomo Rosīni operas festivālā Pezaro grāfienes de Folviļas lomā "Ceļojumā uz Reimsu". Kopš 2016. gada Marina Monso uzstājas kopā ar slaveno tenoru Huanu Djego Floresu, ir kāpusi uz skatuves gan koncertos, gan operu iestudējumos Seviļas Teatro de la Maestranza, Karalienes Sofijas mākslu pilī Valensijā, Laspalmas Operā, Lakorunjas Teatro Colon, Berlīnes Vācu operā, Veronas Filharmonijas teātrī, Florences Maija mūzikas festivāla teātrī Teatro del Maggio Musicale, Neapoles Svētā Karlo teātrī, Verdi teātrī Salerno, Petrucelli teātrī Bari, Velsas Nacionālajā operā, Maskatas Karaliskajā operas teātrī Omānā, Pekinas Nacionālajā izpildītājmākslu centrā. Marinas Monso tuvākās nākotnes plānos ir "Ceļojums uz Reimsu", ko iestudē Berlīnes Vācu opera, Luidži Kerubīni "Mēdeja" un Amadeo Vivesa "Donja Fransiskita" Madrides Sarsuelas teātrī.

Otrs koncerta viesis, Čīlē dzimušais amerikāņu tenors Džonatans Tetelmans, uzvarējis vairākos vokālās mākslas konkursos ASV un šobrīd strauji veido karjeru starptautiskajā mūzikas arēnā. Šosezon Tetelmans noslēdzis ekskluzīvu līgumu ar ierakstu kompānija "Deutsche Grammophon" un sācis studijas darbu pie sava debijas albuma – operu ārijām un duetiem. Nupat viņš debitējis ar vairākās lielām lomām Eiropas opernamos, tostarp titullomā Džuzepes Verdi operā "Stifelio" Strasbūras Opéra national du Rhin un Džakopo Foskari lomā Džuzepes Verdi operā "Divi Foskari" Florences Teatro del Maggio Musicale, kur Džonatana skatuves biedrs ir Plasido Domingo. Starp nesenākajām Džonatana Tetelmana lomām izceļams Hosē līdzās Elīnas Garančas Karmenai Žorža Bizē operas koncertuzvedumā pērn, Alfredo "Traviatā" uz Koventgārdena operā, Rodolfo "Bohēmā" gan Karaliskajā opernamā un Angļu Nacionālajā operā, gan Berlīnes Komiskajā operā, titulloma "Verterā" Limas nacionālajā operā.

Daudzsološais un šarmantais tenors pievienosies Elīnai Garančai arī Austrijas koncertturnejā un kopā ar viņu, maestro Karelu Marku Šišonu un Grankanārijas Filharmonijas orķestri uzstāsies Laspalmā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Dzintaru koncertzāles kasēs un "Biļešu paradīzes" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!