Foto: Roberto Cifarelli
23. novembrī plkst. 19.30 ciklā "Jūrmala Jazz" ar koncertu pasaules turnejas ietvaros Dzintaru koncertzālē uzstāsies Omera Avitala (Omer Avital) džeza kvintets "Qantar" no Ņujorkas, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Omers Avitals tiek raksturots kā komponists sapņotājs – virtuozs džeza mūziķis, kura radītā mūzika "pārkāpj džeza izteiksmes robežas un iekustina publiku, bagātinot to ar garīgām vērtībām".

"New York Times", "Downbeat" un "Jazzis" kritiķi viņu slavē kā "neparastu", "dārdoši atjautīgu" un "vienu no aizraujošākajiem mūziķiem, kas pēdējo 20 gadu laikā ienācis džeza pasaulē".

Omera Avitala skaņdarbos sastopamas gan izsmalcinātas džeza sarunas, gan īpatnēji Vidusāzijas ritmi un tradicionālā sefārdu mūzika džeza noskaņās. Ar savu jaunāko skaņdarbu "Austrumu svīta" (Suite of the East) Avitals ir pārvērtis savu tradicionālo džeza skanējumu par Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas mūzikas priekšnesumu.

Kvintets "Qantar" dibināts 2016. gadā. Mūziķus vieno draudzība, kas atspoguļojas arī priekšnesumos ar Avitala mūzikas atslēgu – viņa spēju saklausīt dažādas ritmiskas un harmoniskas leksikas 20. un 21. gadsimta džezā un iepludināt tajās polifonisku attieksmi un muzikālu daudzvalodību.

Omera Avitala džeza kvinteta "Qantar" koncerts notiks ciklā "Jūrmala Jazz", kas klausītājiem Dzintaru koncertzālē piedāvā baudīt izcilu džeza mūziķu priekšnesumus no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!