Foto: Oļegs Zernovs

Šā gada 20. novembrī Dzintaru koncertzālē viesosies vijolnieks Daniils Bulajevs, viens no daudzsološākajiem jaunajiem mūziķiem Latvijā.

Dzintaru koncertzālē mūziķis uzstāsies kopā ar čellistu Antonu Tracjuku un pianistu Maksimu Taņičevu, atskaņojot Johanesa Brāmsa, Frānsisa Pulenka, Sergeja Rahmāņinova, Bēlas Bartoka un citu dižgaru opusus, koncertā skanēs arī izcilā latviešu skaņraža Pētera Plakida mūzika.

Daniils Bulajevs par šo koncertprogrammu saka: "Programma ir veidota tā, lai publika varētu pēc gandrīz mēnesi ilgas mājsēdes baudīt dažādus mūzikas stilus. Programmā ir gan tautiskā stila mūzika, kas ir Bēlas Bartoka "Romanian Folk Dances", gan latviešu komponista Pētera Plakida skaņdarbs "Malērs apmeklē kabarē". Savukārt Izaī "Eleģiskajā poēmā" varēs saklausīt smalkas franču mūzikas melodijas, būs divi klavieru trio, un viens mans un Antona kopīgs aranžējums, kas būs pārsteigums koncerta publiskai."

Savukārt par mūziķiem, ar ko kopā būs šajā koncertā, Daniils teic: "Ar Maksimu esam draugi jau vairākus gadus, bet mūsu sadarbība sākās tikai pirms gada un uzreiz ar ļoti nopietnu programmu. Mums bija koncerts VEF kultūras pils kamerzālē, kur ir vienkārši fantastiska akustika ar programmu "No Baroka līdz 20. gadsimtam". Ar Antonu sadarbība sākās pavisam nesen - augustā! Antons rakstīja savu solo albumu, piedāvāja man ierakstīt vienu epizodi… Ierakstījām no Vivaldi gadalaikiem "Vasaras" trešo daļu, un sapratām ka mums vajag rakstīt kopējo albumu, aranžēt vairāk skaņdarbu un popularizēt vijoles un čella duetu."

Kā "Delfi" informē organizatori, Daniils Bulajevs koncertējis ar tādiem kolektīviem kā "Kremerata Baltica'', "Glasperlenspiel Sinfonietta'', "Maskavas virtuozi", "Salzburg Chamber Soloists'', Makao simfoniskais orķestris, Štutgartes kamerorķestris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Viņš ir ieguvis Grand Prix un I prēmiju daudzos prestižos konkursos. 2021. gada 1. oktobrī Daniils Bulajevs uzvarēja prestižajā 8. Vindzoras festivāla Starptautiskajā stīgu konkursā, iegūstot divas galvenās balvas – 1. vietu un Skatītāju balvu.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!