Foto: Publicitātes foto

Bijušais grupas "Red Hot Chili Peppers" ģitārists 2012. gadā izdos divus jaunus soloalbumus, no kuriem viens būšot ieturēts "progresīvā sintpopa" stilā, liecina informācija mūziķa mājaslapā.

Pirmais plānots minialbums "Letur-Lefr", kas pie klausītājiem nonāks jūlijā. Tajā kā vokālisti un MC piedalījušies vairāki Frušantes draugi.

Otrs būs ilgi gaidītais pilna garuma albums "PBX Funicular Intaglio Zone", kas veikalu plauktos nonāks septembrī. Pagaidām Frušante par šī albuma saturu ir visai noslēpumains, atklājot vien, ka kādā no dziesmām skanēs kāda viesvokālista balss, bet pārējās kompozīcijās būs dzirdams viņš pats.
Frušante teic, ka vislabāk albuma stilistiku varētu raksturot ar vārdiem "progresīvais sintpops", kas gan nenozīmē, ka šāds apzīmējums dod iespēju nojaust kā skanēs dziesmas, taču raksturo pieeju kā tapušās albuma dziesmas.

Jau ziņots, ka ģitārists Džons Frušante "Red Hot Chili Peppers" pameta 2009. gada nogalē, uzsverot, ka vēlas nodarboties ar solomuzicēšanu un eksperimentiem.

Frušante "Red Hot Chili Peppers" pievienojās 1989.gada albuma "Mother's Milk" tapšanas laikā un piedalījies vēl četru ierakstu tapšanā. Pirmo reizi ģitārists pameta grupu 1992.gadā, bet atgriezās pie 1999.gada albuma "Californication" ieraksta tapšanas.

Šogad "Red Hot Chili Peppers" tika uzņemti Rokenrola slavas zālē, taču Frušante atteicās svinīgajā pasākumā piedalīties.

Jau ziņots, ka "Red Hot Chili Peppers" šovasar uzstāsies Baltijas valstīs – 28. jūlijā Kauņā, bet 30. jūlijā Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!