Eiropas nozīmīgākajā mūzikas konferencē "Eurosonic Noorderslag", kas no 13. līdz 16. janvārim norisināsies Groningenā, Nīderlandē, uzstāsies arī trīs latviešu grupas - "Carnival Youth", "The Big Bluff" un "Momend".

"Eurosonic Noorderslag" sevī apvieno mūzikas festivālu un konferenci - līdzās neskaitāmiem koncertiem pasākumu veidos arī lekcijas, tikšanās ar dažādiem ietekmīgiem mūzikas industrijas darbiniekiem un slavenībām.

Katru gadu "Eurosonic Noorderslag" izvirza arī fokusa grupu - kādu konkrētu reģionu, kura mūziķi tiek īpaši izcelti kopējā pasākuma gaitā. Šogad kā fokusgrupa izvirzīta Centrālaustrumeiropa. To veidos mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Bulgārijas, Horvātijas, Čehijas, Ungārijas, Polijas, Maķedonijas, Rumānijas, Serbijas, Slovākijas un Slovānijas.

Attiecīgi Lietuvu šādā veidā festivālā pārstāvēs dziesminiece Alīna Orlova un grupa "Golden Parazyth", bet Igauniju - Ingrīda Lūkasa, Mārja Nūta un apvienība "Trad.Attack!".

Līdz šim līdzās minētajām grupām izziņoti 320 mākslinieki, kas uzstāsies "Eurosonic Noorderslag".

Pasākuma ietvaros notiks "European Border Breakers Awards" ("EBBA") balvas pasniegšanas ceremonija. To šogad saņēma arī "Carnival Youth".

Līdz 1. janvārim iespējams piedalīties "EBBA" skatītāju balvas balsojumā un laimēt braucienu uz tās pasniegšanas ceremoniju, ko vadīs Džūls Holands.

Starp iepriekšējo gadu "EBBA" balvas ieguvējiem ir plašs spektrs Eiropas mākslinieku, kā piemēram, Adele, "Mumford & Sons", "Milky Chance", "Ewert and The Two Dragons", Stromae, Emeli Sandé, Hozier, "Of Monsters and Men", Woodkid, Lykke Li, "Disclosure", Katie Melua, John Newman, "The Ting Tings", Zaz, Damien Rice, KT Tunstall, "Alphabeat", un "Milow".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!