Foto: Publicitātes attēli

2021. gada starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" uzvarētāji, itāļu grupa "Måneskin" Rīgā šopavasar tomēr nebūs skatāma, jo grupa atcēlusi savu Eiropas koncerttūri, liecina mūziķu paziņojums.

Turneja atcelta, ņemot vērā straujo Covid-19 izplatību Eiropā, paskaidroja grupa. "Mēs ļoti atvainojamies. Daudz strādājām pie šīs tūres, taču pēdējo dienu notikumi ir mainījuši mūsu plānus. Katrai valstij ir savi noteikumi, un mēs nevaram pielāgoties visām, bet drošība ir pirmajā vietā," videovēstījumā "Instagram" platformā skaidroja grupas līderis Damiano Deivids.

Tiek solīts, ka biļešu īpašniekiem informācija par turpmākajiem datumiem tikšot sniegta līdz 1. martam.

Iepriekš tika plānots, ka grupa savu Eiropas tūri "Loud Kids On Tour '22" sāks 6. februārī Londonā un noslēgs 14. martā Rīgā, "Arēnā Rīga".

"Måneskin" ir apvienība, kas pēc daudzu gadu pārtraukuma pierādīja, ka "Eirovīzijas" kontekstā atkal varam runāt ne tikai par īslaicīgu spozmi, bet gan globālu slavas gājienu.

Kā zināms, ar "Eirovīzijai" netipiski roķīgo skaņdarbu "Zitti e buoni" grupa plūca laurus 2021. gada konkursā, vienlīdz labi tiekot novērtēti gan no žūrijas, gan TV skatītāju puses.

Grupa "Måneskin" gan nav tikai viena konkursa produkts; tā dibināta Romā jau 2016. gadā un karjeras pirmsākumos spēlēja arī kā ielu muzikanti. Grupas skanējumā saklausāms vairāku – roka, hiphopa, popa, regeja, fanka u.c. stilu apvienojums, ko papildina emocionālais Damiano balss tembrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!