Foto: DELFI

Pēc diviem nospēlētiem koncertiem Positivus festivālā – gan piektdienas naktī, gan sestdienas pirmajā pusē, noķērām "Carnival Youth" puišus. Viņu šīs dienas koncerts sociālajos tīklos un apmeklētāju vidū bieži tiek nosaukts par labāko koncertu festivālā – par spīti tam, ka festivāls vēl tikai pusē.

Nupat esat nospēlējuši 2 koncertus 12 stundu laikā. Rīt vēl viens koncerts, pie tam Anglijā. Spēka pietiks?

Spēka pietiks. Neskatoties uz to, ka guļot telšu pilsētiņā miegu traucē klaigājošie apmeklētāji, spēku gan jau atradīsim.

Koncerts uz "Nordea" skatuves, šķiet, pulcēja lielāko pūli, kāds jums bijis. Redzot tādu cilvēku daudzumu nesākās uztraukums?

Uztraukuma nebija tik liels. Gaidījām, ka cilvēki tajā laikā vēl gulēs, bet bija pilns viss laukums.

Savu lielāko hītu "Never Have Enough" spēlējāt ļoti garā versijā, beigu daļā jums pievienojās arī bītmeikeris Kašuks. Tādā versijā vēl nebijāt spēlējuši, vai ne?

Jā, pirmo reizi kaut ko tādu darījām. Iepriekš nebijām ne ar vienu sadarbojušies. Forši, interesanti. Patīkami pamēģināt kaut ko jaunu!

Šī vasara jums ir bijusi ļoti aktīva. Vai paši nesākat nogurt no savām dziesmām?

Koncertos dziesmas vienmēr ir patīkami spēlēt. Tajos brīžos, kad notiek enerģijas apmaiņa, tad, kad ir labs koncerts, sajūtas ir lieliskas. Ņemot vērā, ka tas ir tāds kā mūsu darbs – spēlēt mūziku - tas ir teju kā sapnis. Novērtējam iespēju katru reizi izbaudīt to, ko mēs darām.

Rīt spēlējat "Guilfest" festivālā Anglijā. Cikos dodaties ceļā?

Četros naktī jābūt lidostā. Šodien vēl paklausīsimies "Kraftwerk", pa ceļam paēdīsim un kāpsim lidmašīnā.

Ko līdz šim esat šeit, festivālā redzējuši, kas vislabāk patika?

"Future Islands". Dzirdējām arī dziesmu, kas mums vislabāk patīk. Komiski – viņiem ir dziesma "Seasons", un mums arī ir dziesma ar tādu nosaukumu.

Kā jūtaties pēc daudzajām intervijām? Nav nogurums no žurnālistu uzmanības?

Tas viss, protams, ir nedaudz nogurdinoši, bet nav arī tik traki. Arī fanu atsaucība ir patīkama, jūtamies novērtēti, taču spēkus tas prasa. Priecē, ka viņi tiešām novērtē mūsu mūziku.

Vai nepietrūkst iespējas būt vienkāršam festivāla apmeklētājam?

No vienas puses pietrūkst, jā. Pietrūkst iespējas mierīgi klausīties tos māksliniekus, kurus gribās redzēt. No otras puses – esam šeit un darām savu darbiņu, kas arī ir lieliski. Būtu grēks sūdzēties.

Kā gāja vakardienas koncertā uz "I Love You" skatuves? Es, personīgi, paliku ārpus telts, tur nebija vietas.

Bija ļoti liela un traka ballīte. Bruno (Bruno Roze - "I Love You records" mākslinieciskais vadītājs – red.) teica, ka tas ir bijis visapmeklētākais koncerts, kāds jebkad ir bijis uz "I Love You" skatuves. Trīs meitenes esot noģībušas, apsargi nesuši ārā.

Puiši piebilst, ka ļoti ilgi gaidīja iespēju šogad spēlēt "Positivus" festivālā: "Cilvēku atsaucība tiešām bija ārprātīga, esam patīkami pārsteigti un laimīgi par padarīto!"



Foto no "Carnival Youth" sestdienas koncerta "Positivus":

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!