Foto: AFP/Scanpix

Latviešu operdziedātāja Elīna Garanča piektdien Vīnē saņēmusi Austrijas kamerdzietādājas titulu, vēsta vietējie mediji.

"Apbalvojumi tiek piešķirti daudziem, bet šo nenēsāt pie tērpa, bet gan sirdī," teica Austrijas kultūras ministre Klaudija Šmīda. "Kāpēc kļūst par kamerdziedātāju? Jo tu esi laba, tu esi šeit un tas ir svarīgi operai. Tas viss attiecināms uz kamerdziedātājas kundzi Elīnu."

36 gadus vecā dziedātāja savukārt izteica lielu pateicību par augsto novērtējumu un pagodinājumu. Garanča jokojot norādīja, ka šādas balvas tiek asociētas ar zināmu vecumu, jo tik jaunām dziedātājām reti tiek piešķirta privilēģija pirms vārda lietot iniciāļus KS ("Kammersängerin"). "Elīna vēl ir tik jauna - un tomēr ir iespaids, ka viņa vienmēr ir dziedājusi," izteicās ministre. "Viņas balss vienlaicīgi ir tumša un gaiša, kā dzelzs un samts. Viņa ir visu laiku labākā Karmena, ko esmu dzirdējusi."

Lielāko pateicību Garanča izteica Vīnes operai, kas latviešu operzvaigzni sauc par savu "meitu". "Bez šā nama, šīs mākslinieciskās dzimtenes mana dzīve būtu pavisam citāda," teica Garanča. "Man nav lielāka prieka kā uzstāties Austrijas publikai."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!