Mūzikas kompānija EMI paziņojusi, ka vēlas paturēt īpašumtiesības uz vēsturisko ierakstu studiju "Abbey Road", kur savus albumus ierakstīja grupa "The Beatles" un daudzi citi ievērojami mūziķi.

Pagājušajā nedēļā kāda informēta persona atklāja, ka EMI vēlas pārdot studiju, lai tās mātesuzņēmums "Terra Firma Capital Partners" varētu segt parādus. Šī ziņa izraisīja daudzu cilvēku satraukumu, ka, nonākot privātpersonu rokās, vēsturiskā studija varētu tikt iznīcināta. Gatavību glābt studiju izrādīja Lielbritānijas Nacionālais fonds vēstures un dabas pieminekļu aizsardzībai, kā arī britu komponists Endrjū Loids Vēbers.

Svētdien mūzikas ierakstu kompānija paziņoja, ka nevēlas pārdot studiju, taču kompānijas pārstāvji atzina, ka notiek sarunas par studijas atjaunošanu.

"EMI apstiprina, ka notiek sarunas par studijas "Abbey Road" atjaunošanu ar ieinteresētām un piemērotām trešajām pusēm," vēsta kompānijas paziņojums. "Mēs uzskatām, ka studijai "Abbey Road" vajadzētu palikt EMI īpašumā."

EMI atklāja, ka sarunas par iespējām atjaunot studiju norisinās jau no pagājušā gada novembra. Saskaņā ar mūzikas kompānijas sniegto informāciju studija nes zaudējumus jau vairākus gadus, taču tā ir noraidījusi piedāvājumu 30 miljonu sterliņu mārciņu (24 miljonu latu) apmērā. EMI arī pozitīvi atsaucās par Anglijas Vēsturisko ēku un pieminekļu komisijas plānu iekļaut ierakstu studiju "Abbey Road" vēsturisko ēku sarakstā, kas kavētu jebkādas radikālas darbības ar ēku.

Ja studija tiks iekļauta Anglijas vēsturisko ēku sarakstā, tas samazinātu summu, par kādu EMI varētu pārdot "Abbey Road".

EMI arī norādīja, ka, uzņēmumam "Terra Firma Capital Partners" 2007.gadā iegādājoties mūzikas kompāniju kopā ar vēsturisko studiju, tā padarīja "Abbey Road" saglabāšanu par prioritāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!