Foto: LETA

Emīla Dārziņa jauktais koris iekļuvis Pasaules koru olimpiādes organizatoru "Interkultur" veidotā 1000 pasaules labāko koru saraksta 6.vietā, informēja kora pārstāvji.

"Interkultur" Emīla Dārziņa jauktā kora sniegumu vērtējuši kā lielisku. "Koris, kas iepriekš zināms kā "Swedbank koris", tagad nesot jauno vārdu, ieguva čempiona titulu 8.Pasaules koru olimpiādes kategorijā "Laikmetīgā mūzika". Tādejādi 1000 labāko pasaules koru sarakstā viņi no 693.vietas pacēlušies uz augsto 6.vietu," bijis rakstīts "Interkultur" paziņojumā medijiem.

Kora diriģents Artūrs Ancāns ir lepns par šādu augstu sasniegumu, jo vietu iedalījums tiek veidots objektīvi, apkopojot kompetentas žūrijas piešķirtos punktus konkursos. "Korim 2014.gads ir bijis ļoti intensīvs un spraigs. Esam piedalījušies dažādos projektos, koncertos un konkursos. Piemēram, 2014.gada jūnijā vienā no augstākā līmeņa konkursiem Francijā, Tūrā, tikām izvirzīti "Grand Prix" izcīņai. Arī dalība Pasaules koru olimpiādē bija liels izaicinājums, jo startējām trijās konkursa kategorijās čempionu līgā. "Laikmetīgās mūzikas" kategorijā ieguvām čempiona titulu un zelta medaļu, savukārt "Tautas mūzikas" un "Jaukto koru" mūzikas kategorijās - zelta medaļas. Turklāt gads vēl nepavisam nav galā - plānojam savus klausītājus patīkami pārsteigt gan valsts svētkos un Plūdoņa 140.gadskārtas jubilejai veltītos koncertos, gan arī Ziemassvētku ļembastā "Ķekatā, ļekatā"," pastāstīja diriģents.

Sestdien, 15.novembrī, koris piedalīsies nodibinājuma "Skaņu mākslas fonds" organizētajā koncertā "Dziesma brīvai Latvijai", kas norisināsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Koncertā piedalīsies arī solisti Kristīne Gailīte, Rihards Mačanovskis, Mihails Čulpajevs, pianists Mārtiņš Zilberts un citi mākslinieki. Koncerta programmā būs latviešu komponistu dziesmas ar Viļa Plūdoņa dzeju. Notiks divi koncerti - 15.novembrī plkst.15 un 17.30. Ieeja abos koncertos ir bez maksas. Visiem interesentiem Latvijas Nacionālās bibliotēkas reģistratūrā pieejami bezmaksas ielūgumi ar norādītām sēdvietām Ziedoņa zālē.

20.decembrī un 21.decembrī koris aicinās klausītājus uz Ziemassvētku koncertuzvedumu "Ķekatā, ļekatā" Latvijas Universitātes aulā.

"Vislielākais gandarījums jebkuram diriģentam un jebkuram koristam ir redzēt savu skatītāju un klausītāju acis, kurās lasāms aizkustinājums, prieks un sajūsma, klausoties mūsu izpildījumā. Tas ir vislabākais novērtējums, kādu vien varam vēlēties," uzsvēra Ancāns.

"Interkultur" labāko koru sarakstu iespējams aplūkot organizācijas mājaslapā "www.interkultur.com/leftnavi/world-rankings/".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!