Foto: DELFI
Pēc diviem gadiem, 2015.gada pavasarī, pirmizrādi Latvijas Nacionālajā operā (LNO) piedzīvos komponista Ērika Ešenvalda sarakstītā opera "Iemūrētie".

Sākotnēji ar Ešenvalda operas "Iemūrētie" pirmizrādi bija iecerēts atklāt 2013./2014.gada LNO sezonu, taču radošie plāni laika gaitā mainījušies, un operas pirmizrāde pārcelta uz 2015.gada pavasari, stāstīja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka libretu Ešenvalda operas "Iemūrētie" iestudējuma vajadzībām radīs dzejniece Inese Zandere. Ar dzejnieci par libreta radīšanu opera slēgs 4444 latu līgumu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Savukārt iestudējuma režisors būs Gatis Šmits, kurš uz operas skatuves 2007.gadā jau iestudēja kameroperu "Augļu koks ir Jāzeps". Pie diriģenta pults operā "Iemūrētie" stāsies kora "Latvija" mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais, kuram šī būs debija kā operas diriģentam LNO Lielajā zālē.

Tieši Sirmais savulaik iestudēja Ešenvalda kameroperu "Augļu koks ir Jāzeps", kas ar lieliem panākumiem tika izrādīta LNO Jaunajā zālē. Pēc komponista lūguma tieši Sirmais stāsies pie diriģenta pults arī operas "Iemūrētie" jauniestudējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!