Foto: Publicitātes foto
Ērika Ešenvalda oratoriju "Kristus ciešanas un augšāmcelšanās", kas izskanēs Pūpolsvētdienā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, pārraidīs svētku programmā, ko ik gadu pirms Lieldienām veido Eiropas raidorganizācijas apvienība (EBU), portālam "Delfi" pavēstīja Valsts Akadēmiskā kora (VAK) "Latvija" producente Ieva Vītiņa.

Eiroradio projektā "Palm Sunday" (Palmu svētdiena, ko Latvijā pazīstam kā Pūpolsvētdienu) ar atbilstošu svētku mūzikas tematiku savu artavu sniedz EBU dalībvalstis, un šīs dienas koncertu maratonam tiešraidē seko ļoti daudzu valstu klausītāji.

Latvija šajā projektā piedalās pirmo reizi. Sestdienas koncerts tiks ierakstīs un translēts 17. aprīlī plkst. 17:50 pēc Latvijas laika LR programmā "Klasika".

"Vienlaicīgi ar mums Franka Martēna Mesu dubultkorim un Ērika Ešenvalda darbu Kristus ciešanas un augšāmcelšanās klausīsies klasiskās mūzikas cienītāji Igaunijā, Dānijā, Lielbritānijā un Spānijā, bet vēlāk to retranslēs Vācijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Zviedrijā, Lietuvā, Portugālē un Rumānijā, kopā – 12 valstīs. Miljonu auditorija nebūt nav pārspīlējums," stāsta Latvijas Radio programmas Klasika direktore Gunda Vaivode.

Atskaņojumā 16. aprīlī plkst. 19:00 piedalīsies VAK "Latvija", kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", soliste Kristīne Gailīte, diriģents Māris Sirmais.

Koncertā būs iespēja dzirdēt Šveices komponista Franka Martēna Mesu dubulkorim un latviešu komponista Ērika Ešenvalda oratoriju "Kristus ciešanas un augšāmcelšanās", kas rakstīta īpaši 8. Starptautiskajam garīgās mūzikas festivālam (2005) VAK "Latvija" pasūtījumā.

Komponists Ēriks Ešenvalds pats ir kora "Latvija" mākslinieks. Šogad komponists ieguva stipendiju Kembridžas Universitātē, Trīsvienības koledžā, kļūstot par mākslinieku-rezidencē un turpmākos divus gadus radoši strādās vienā no pasaules senākajām un izcilākajām universitātēm.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!