Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 7. septembrī, pulksten 17.00, Rundāles pils Baltajā zālē Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Andra Vecumnieka vadībā muzicēs kopā ar Lielās mūzikas balvas laureāti – vijolnieci Evu Binderi, portālu "Delfi" informē LSO pārstāve Iveta Vēvere.

Koncertā varēs dzirdēt Ludviga van Bēthovena Pastorālo simfoniju, kurā komponists ielicis savas atmiņas par nesteidzīgo un mierpilno dzīvi laukos. Diriģenta Andra Vecumnieka vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos arī brāļu Mediņu mūziku. Skanēs gan Jāņa Mediņa prelūdija"Daina" Nr.6, gan Jāzepa Mediņa Koncerts vijolei un simfoniskajam orķestrim, kas ir pirmais šāda žanra darbs latviešu mūzikā.

Koncerta īpašā viešņa būs vijolniece Eva Bindere – viena no Latvijas spožākajām vijolniecēm – spilgta soliste, iejūtīga kamermūziķe, temperamentīga orķestru koncertmeistare un arī izcila pedagoģe, kas 2016. gadā saņēma Lielo mūzikas balvu kategorijā "Gada mūziķis".

Biļetes uz koncertu pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!