Foto: F64

Šī gada 3. februārī ar vērienīgu Latvijas pankroka mūzikas koncertu klubā "Depo" tiks svinēta Starptautiskā panku diena jeb Sida diena. Pasākums tiek rīkots leģendārā grupas "The Sex Pistols" basģitārista Sida Višesa (1957-1979) nāves gadadienā.

Šogad Sida dienas koncertā uzstāsies grupas, kas jau tradicionāli ir šī pasākuma dalībnieces, kā arī mūziķi, kas panku dienas parādi pagodina pirmo reizi, vēsta ikgadējā koncerta rīkotājs Mārcis Pumpurs jeb Pavasars no grupas "PND".

Pasākumā uzstāsies grupas "Defekts", "HazyHead", "KuusBārdis", "Inokentijs Mārpls", "All Day Long" un "PND". Kā vēsta Pumpurs, sagadīšanās pēc "PND" tieši šajā dienā svin savu dzimšanas dienu, kas šogad būs jau divdesmitpiektā.

Kā atgādina Pumpurs, 2. februāris ir bēdīgi slavenā panka Sida Višesa nāves diena un tuvākajā piektdienā šim datumam tiek rīkots Latvijas panku koncerts.

Kā norāda pasākuma rīkotājs, koncertā notiks arī subkultūrai atbilstošas tradicionālās izklaides, piemēram, dejas – pogo (vecāka gadu gājuma pankiem), mosh (jaunajiem), citas dejas, 17 dažādi veidi lētāko alu, un citas izpriecas.

Džons Saimons Ričijs (John Simon Ritchie) plašāk pazīstams kā Sids Višess, bija grupas "Sex Pistols' basģitārists un dziedātājs. Sids Višess mira 21 gada vecumā 1979. gada 2. februārī, īsi pēc atbrīvošanas no apcietinājuma, kur atradās uz aizdomu pamata par savas draudzenes Nensijas (Nensy Spungen) slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!