Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" 22. februārī uzstāsies britu uzlecošā zvaigzne – grupa "Blossoms", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji "L Tips Agency".

Grupa no Mančestras apkārtnes ieguva ceturto vietu perspektīvo talantu topā "BBC Music Sound of 2016", un viņu debijas albums "Blossoms" divas nedēļas atradās britu topa pašā virsotnē.

Kā uzsver koncerta rīkotāji, pirmie rezultāti uzskatāmi liecina, ka mūzikas industrijas profesionāļi nav kļūdījušies savās prognozēs, un, turpinot strādāt tikpat uzcītīgi kā līdz šim, šo grupu sagaida visnotaļ spoža nākotne.

"Blossoms" tika izveidota 2013. gadā, apvienojoties pieciem puišiem no Mančestras apkārtnes pilsētiņas Stokportas. Pirms tam katrs no viņiem jau darbojās kādā muzikālā projektā.

Grupas muzikālais stils tiek raksturots kā indīroka un psihodēliskā popa sajaukums ar daudzpusīgām ietekmēm – "The Beatles", "Arctic Monkies", "Oasis" un pat "ABBA".

Kādā intervijā puiši skaidro: "Popmūzikas popularitātei ir pamatots iemesls. Mēs nejūtamies nedz apkaunoti, nedz arī kā vairāmies no fakta, ka vēlamies būt tik "lipīgi", cik vien spējam. Mūsu mērķis ir panākt, lai cilvēki apskautu viens otru un dziedātu līdzi, un vienlaikus varētu arī dejot".

2014. gadā iznāca "Blossoms" debijas EP "Bloom" ar singlu "You Pulled a Gun on Me" un tā paša gada vasarā puiši devās savā pirmajā Lielbritānijas koncertturnejā. Jau plašāku atpazīstamību viņiem izdevās iegūt nākamā gada pavasarī, iesildot grupas "The Charlatans" un "The Courteeners". Drīz viņi saņēma BBC uzaicinājumu uzstāties lielākās amerikāņu mūzikas konferences SXSW oficiālajā jauno grupu skatē. Vasarā grupa uzstājas virknē pazīstamu festivālu: "The Great Escape", "Y Not", Redingas un Līdsas festivālos u.c.

2015. gadā iznāca divi "Blossoms" EP "Blown Rose" un "Charlemagne". Tiem šī gada februārī pievienojas "A Most a Kiss".

2015. gada rudenī mūziķi paziņoja par darba uzsākšanu pie materiāla debijas albumam. Tas nāca klajā šī gada augustā, uzreiz pirmajā nedēļā pēc iznākšanas iekļūstot Lielbritānijas topa pirmajā vietā. Likumsakarīga ir vērienīga rudens-ziemas koncertturneja, kas aptver gan dzimto Lielbritāniju un Īriju, gan virkni Rietumu, Austrumu un Ziemeļeiropas valstu, kā arī Krieviju un Japānu.

Biļešu iepriekšpārdošana uz koncertu sāksies ceturtdien, 3. novembrī, plkst. 10.00 visās "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!