Foto: Publicitātes attēls

Ar plašu pasākumu programmu Siguldā noslēgsies 
15. Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem", portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Piektdien, 5. augustā, koncertzālē "Baltais flīģelis" skanēs amerikāņu avangarda Džona Keidža muzikālās meditācijas pianista Jura Žvikova un režisora Roberta Rubīna redzējumā. "Viņu interpretācijā būs iespēja baudīt amerikāņu brīvdomātāja un konceptuālista Džona Keidža sonātes un interlūdijas, kas aizved maģiskā un brīnumainā bezlaika ceļojumā," raksta koncerta organizatori. "Lielās Mūzikas balvas 2015" nominants pianists Juris Žvikovs, pētīdams un atskaņodams Keidža mūziku, kļuvis par šī komponista skaņuraksta ekspertu. Viņš ir viens no nedaudzajiem pianistiem pasaulē, kurš iestudējis visu Keidža neparasti veidoto sonāšu un interlūdiju ciklu. Savukārt Roberta Rubīna veidotās projekcijas neuzkrītoši un neatņemami papildinās muzikālo priekšnesumu, veidojot gaismas objektu īpašu atmosfēru.

Sestdien visas dienas garumā notiks tradicionālās festivāla radošās darbnīcas, M.phil. Valda Svirska un arhitekta Kaspara Rikarda lekcijas, biodeja un gongu meditācija, bet vakarā pazīstamā postfolkloras grupa "Vecpilsētas dziedātāji" iepazīstinās ar savu jauno programmu "Daba san" – dziesmām par dabu, senlatviešu dievībām, dzīves izjūtu un dzīvesziņu.

Foto: Publicitātes attēls

Savukārt svētdien Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs festivāla noslēguma koncerts "Salamana Augstā dziesma" vokālās grupas "Ars Antiqua Riga" izpildījumā. Programma iedzīvinās Vecās Derības augstāko virsotni – Salamana Augsto Dziesmu divu dažādu laikmetu dižgaru – Hildegardes un Palestrīnas – mūzikā. Izcilo latviešu dziedātāju – Ievas Paršas (balss, zvani), Jāņa Kurševa (balss), Aigara Reiņa (balss), Rūdolfa Bērtiņa (balss), Uģa Meņģeļa (balss) un Pētera Vaickovska (mākslinieciskais vadītājs, balss) izpildījumā un senatnīgās baznīcas īpašajā atmosfērā šis koncerts sniegs patiesu garīgu piedzīvojumu.

Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem" kopš 2002. gada sadarbībā ar izciliem māksliniekiem ik gadu piedāvā augstvērtīgus koncertus, kuru raksturīgā iezīme ir īpašais introvertās mākslas fenomens. Tas aicina ikvienu pievērsties savai iekšējai pasaulei, meklēt būtisko un atklāt sevī dabiski mītošo garīgumu.

Biļetes uz festivālu pieejamas "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā. Plašāka informācija par Introvertās mākslas festivālu meklējama "Ad Lucem" "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!