Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī "Splendid Palace" 4. decembrī, pulksten 19.00 uzstāsies 2017. gada Eirovīzijas konkursa uzvarētājs, portugāļu izcelsmes dziedātājs Salvadors Sobrals. Mākslinieka uzstāšanās notiek koncertu sērijā "Art of Riga Jazz" un ir viens no četriem šī gada nogales pasākumiem, kas ļauj džeza cienītājiem baudīt izcilu mūziku un iepazīt starptautiski atzītus māksliniekus, kuri vēl nav uzstājušies Latvijā.

Salvadors Sobrals kļuva populārs, apvienojot divas dažādas pasaules – fadu gaišo melanholiju un džeza valdzinājumu. Pēc uzvaras Eirovīzijā Sobrals ne vien ieguva auditorijas atzinību, bet arī augstu novērtēts kritiķu vidū. Par mūziķa uzvaru Spānijas lasītākais izdevums "El Pais" rakstīja: "Sobrala izcilais priekšnesums ir ne tikai mūzikas uzvara pār šovu, bet arī atgādinājums par tiem mākslas aspektiem, kas tika pazaudēti, lai izdabātu modes tendencēm un komerciālajām interesēm." Savukārt mūzikas kritiķis Riks Fulkers paziņoja: "Šoreiz Eirovīzijā uzvarēja mūzika!"

"Art of Riga Jazz" ir īpaša koncertu un meistarklašu sērija. Tās programmā Rīgā ir uzstājušās tādas slavenības kā Džonatans Kreisbergs, Terijs Bozio, Paula Morelenbauma un "Bossarenova", Bils Lorenss, Kristīna Absjorsena, Laionels Luekejs, Kristians Skots aTunde Adjuah, "Joscho Stephan trio".

Atgādinām, ka 2018. gada koncertu sērijā "Art of Riga Jazz" 30. novembrī jau izskanējis Londonas džeza trio "Phronesis" koncerts, savukārt 6. decembrī gaidāma "David Helbock's Random/Control" uzstāšanās, bet 14. decembrī muzicēs Ana Karla Maza. Abi koncerti notiks Latvijas Radio 1. studijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!