Foto: Jānis Romanovskis

Festivālā "Eiropas Ziemassvētki" 19. decembrī Lielajā ģildē Ludviga van Bēthovena sonātes atskaņos daudzu starptautisko konkursu laureātu, pianistu Sergeja Osokina un Andreja Osokina izpildījumā, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica.

Sergejs un Andrejs Osokini pārstāv Latvijas klaviermūzikas eliti. Viņus vieno ne tikai ģimeniskas saites, bet arī muzikāli radošs un pārsteidzoši spilgts skatījums, ko tēvs savās interpretācijās pratis nodot dēlam. Osokinu pieredzē gūtais rūdījums un aizrautīgs ekspansīvums izgaismos piecas L. van Bēthovena vidējā un vēlīnā perioda sonātes. Varēsim baudīt skaņu vīzijas trauslajā mēness staru dejā "Mēnesnīcas sonātē", rīta medībās aicinās sonāte "Medības", dvēseles alkas izgaismos viena no Bēthovena trauksmainākajām sonātēm – "Apasionāta" un pieskāriens cilvēcīgi trauslajam atklāsies sonātē "Atvadas".

Klavieru sonāte ir tas žanrs, ko visbiežāk dēvē par dižā simfoniķa un Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena radošo darbistabu. Tieši sonātēs Bēthovens pārbaudījis, pilnveidojis un slīpējis sava stila savdabīgās idejas un novatoriskos skaņveides paņēmienus, kas vēlāk ar pārliecību un spēku uzplaukuši viņa meistarīgajās partitūrās.

Festivāls "Eiropas Ziemassvētki" notiek no 6. līdz 28. decembrim, aicinot klausītājus baudīt Adventa laika un Ziemassvētku gaišās noskaņas baroka laika mūzikas šedevros, brīnišķīgajā Mocarta mūzikā, Ludviga van Bēthovena sonātēs, Johana Sebastiāna Baha apjomīgajā "Ziemassvētku oratorijā", kā arī populārajās džeza melodijās. Uz skatuves kāps solisti – kontrtenors Sergejs Jēgers, soprāns Elīna Šimkus, britu dziedātājs un džeza pianists Entonijs Strongs, tenors Nikolass Malrojs no Lielbritānijas, baritons Kalvis Kalniņš, "Sinfonietta Rīga", klavieru kvartets "RIX", Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbends.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!