Foto: Publicitātes foto
Šī gada 13. augustā Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja teritorijā un Juglas ezera krastā trešoreiz notiks saturiski vērienīgs starpžanru mūzikas festivāls "Laivā", ko daļa skatītāju apmeklēs uz sauszemes, bet daļa - sēžot laivās.

Festivālā līdzās jau izziņotajiem māksliniekiem uz skatuves kāps festivāla saimnieki - "Dagamba", kuri klausītājus pārsteigs ar grupas visvairāk godalgotā albuma "#LudwigVanRammstein" krāšņu atskaņojumu.

Kā "Delfi" informē "Dagamba" līderis Valters Pūce, "Dagamba" koncertprogrammu "Ludwig Van Rammstein" spēlēs pilnā apjomā un vērienīgā skanējumā kopā ar Latvijas Radio bigbendu.

Albums "#LudwigVanRammstein", kura iedvesmas pamats rodams vācu mūzikas pazīstamāko un kontroversālāko pārstāvju – Ludviga Van Bēthovena un grupas "Rammstein" daiļradē, ieguvis apbalvojumu "Zelta mikrofons" kategorijā "Gada labākais instrumentālās un starpžanru mūzikas albums".

Uz skatuves kāps arī "Auļi" - desmit cilvēku grupa, kas spēlē latviešu tautas folklorā balstītu, enerģijas pārpilnu mūziku un ir zināma arī tālu aiz Latvijas robežām. Seši dūdinieki, trīs bundzinieki un kontrabasists ar savu mūziku priecējuši klausītājus arī prestižajā pasaules mūzikas festivālā "Rainforest" Malaizijā, sadarbojušies un nofilmējuši kopīgus videoklipus ar rīkles dziedātāju Mongolijas plašumos, sāmu joikotāju Norvēģijas sniegos un jodelētāju Austrijas Alpos.

Jau iepriekš ziņots, ka festivālā uzstāsies arī reperis Ozols, šoreiz priekšnesumu veidojot kopā ar Latvijas Radio bigbendu. Programmā jaunos, pianista Ritvara Garozas veidotos aranžējumos skanēs repera dziesmas no visiem viņa albumiem.

Vēl viens festivāla mākslinieks ir ģitārists Mārcis Auziņš, kurš zināms kā viens no kolorītākajiem pašmāju instrumentālistiem. Viņš savā muzikālajā interpetācijā rod iedvesmu no visdažādākajiem avotiem. Auziņš sadarbojies ar daudziem Latvijā labi zināmiem skatuves māksliniekiem, ieskaitot Laimu Vaikuli, Jāni Stībeli, Aiju Vītoliņu, Jāni Lūsēnu, Lindu Leen, Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu un Donu.

Tāpat programmā pieteikts Valtera Pūces un Daiņa Teņa kopprojekts, kas izveidojis krāšņu un koncertos jau pārbaudītu programmu "Radīts Latvijā". Tajā iekļautas izcilāko latviešu komponistu melodijas instrumentālā skanējumā.

Festivāla teritorijā darbosies arī ēdināšanas zonas, ūdens bārs un peldošais bārs, kā arī atpūtas, interaktīvās un izklaides vietas. Festivāls 13. augustā vērs durvis apmeklētājiem pulksten 16 un ilgs līdz pusnaktij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!