Foto: Publicitātes foto

Jau pēc trīs nedēļām ir gaidāms otrais "LIVE FEST" festivāls Kuldīgas estrādē, kur kā vieni no māksliniekiem uzstāsies arī leģendārā grupa "Brotherhood of man", kuri popularitāti ieguva pēc uzvaras 1976.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "Save Your Kisses For Me".

Tāpēc aicinājām uz īsu sarunu grupas solistu un dziesmu autoru Martinu Lī (Martin Lee), lai parunātu par grupu, sajutām, kā arī nākotnēs plāniem.

Ko Jūs domājat par dzīvi?

Martin Lee: Dzīvi? Kamēr esi dzīvs, tikmēr ar tevi viss ir kārtībā! (angļu val. - As long as you are alive - you're okay!) Man patīk dzīve!

Ko mēs varam no jums sagaidīt "LIVE FEST 2014" festivālā, kas notiks šovasar Kuldīgā?

M: Jūs varat sagaidīt visus mūsu hītus, kuri mums ir bijuši. Būs pops, roks, būs viss kas! Būs nedaudz no visa!

Vai varat aprakstīt savu labāko koncertu?

M: Tas nav viegli. Un nevar tā īsti arī nodalīt - kas būtu tas labākais un kas nē. Mums patīk visi mūsu koncerti. Mums patīk izklaidēt publiku, neatkarīgi no tā, vai tie ir trīs tūkstoši vai 20 tūkstoši skatītāju. Mums vienkārši ļoti patīk likt publikai justies labi.

Kad bija labākie "Brotherhood of Man" laiki?

M: Kā jau jūs zināt, mēs sākām darboties 1972.gadā, vairāk, kā 40 gadus atpakaļ. Mums ir bijuši daudz labu mirkļu. Eirovīzija noteikti bija viens no labākajiem brīžiem, kad mēs vinnējām. Mums bija hīti pirms tam, bet šis mūs pacēla pavisam citā līmenī.

Ko Jūs sagaidāt no Kuldīgas publikas augustā?

M: Mēs tikai ceram, ka visi labi pavadīs laiku! Mēs ceram, ka apmeklētājiem būs jautri, ka viņi dziedās līdzi dziesmām. Ceram, ka visiem būs lielisks vakars!

Kādi ir Jūsu nākotnes plāni?

M: Mēs turpināsim braukt koncertu tūrēs, darīsim visādus darbiņus. Ir paredzēts uzstāties televīzijas pārraidēs, radio pārraidēs, kā arī "dzīvās" uzstāšanās. Dažādi koncerti - darām visu ko! Bet mēs vairs nestrādājam tik daudz kā agrāk. Ja kaut kas ir interesants, tad mēs to noteikti darīsim, tajā skaitā - atbraukt pie jums uz Latviju! Tas, mūsuprāt, būs kaut kas patiesi interesants, jo mēs nekad neesam pie jums bijuši un mēs ļoti gaidām šo koncertu!

Vai Jūs ar grupas biedriem arī tiekaties ārpus darba laika, kad nav jākoncertē?

M: Nē, mēs tikai sarunājamies pa telefonu par to, kas notiek, kur notiek. Par to, kas paredzēts tālāk. Mēs katrs dzīvojam diezgan tālu viens no otra. Mums nesanāk tik bieži satikties, kad nestrādājam, taču, kad mēs esam kopā, tad tas ir lieliski pavadīts laiks!

Vai Jūs atceraties savu pirmo koncertu ar "Brotherhood of Man"?

M: Jā, atceros gan. Tas bija Ziemeļanglijā, diezgan lielā klubā un bija diezgan biedējoši, jo mēs nebijām droši par to, kas notiks. Bet tas tajā pašā laikā bija tik aizraujoši! Mēs mēdzām uzstāties reizi nedēļā dažādos klubos. Un tas mums visiem bija kaut kas pilnīgi jauns, jo mēs līdz tam uzstājāmies kā solo cilvēki. Mēs kaut kā pamazām tam piešāvāmies, ierakstījām pāris dziesmas un izdomājam, ka ir laiks izmēģināt kādu dzīvo uzstāšanos un kopš tā laika, arī pēc trīs gadiem, mēs joprojām to visi kopā darījām!

Varbūt tagad Jūs varētu mums pastāstīt par Eirovīzijas dziesmu konkursu. Kāpēc jūs izdomājāt tajā piedalīties?

M: Tajā laikā Lielbritānijā šim konkursam nepievērsa tik daudz uzmanības, tāpēc BBC izdomāja, ka tā vietā, lai tikai viens mākslinieks izpildītu savu sarakstīto dziesmu, viņi ļaus jebkuram dziesmu autoram piedalīties ar tādu noteikumu, ka jāpiedalās ar savu grupu. Un mēs ar Lī (Lee Sheriden) kā dziesmu autori, uzrakstījām dziesmu un mums arī bija grupa - "Brotherhood of Man", tāpēc attiecīgi izlēmām, ka jāpiedalās. Mēs piedalījāmies, vinnējām visas kārtas un beigās mums bija iespēja pārstāvēt Lielbritāniju, kas bija fantastiski, un tas nonāca līdz tam, ka pat vinnējām pašu konkursu, kas vispār bija pats labākais, kas varēja notikt!

Kas būtu tā ziņa, ko jūs vēlaties nodot publikai ar dziesmu "Save Your Kisses For Me"?

M: Nu, tā ir, tā sauktā - jaukā dziesmiņa, priecīga. Visi spēj to saprast un tā ir atmiņā paliekoša. Un pat pēc 38 gadiem, cilvēki šo dziesmu atceras un dzied tai līdzi.

Kura dziesmas jums visvairāk patīk dziedāt?

M: Mums patīk dziedāt ļoti daudz ko. Mums patīk dziedāt mūsu pašu dziesmas, mums patīk dziedāt mūsu cilvēku, tautas dziesmas. Kā arī mums patīk dziedāt tās dziesmas, par kurām iedomājies "O, kaut es būtu šo te sarakstījis!", un ja kāda no šīm dziesmām labi iederētos mūsu šovā, tad mēs ļoti labprāt to iekļaujam.

Kādu mūziku Jūs ikdienā klausāties?

M: Nezinu vai Jūs tādu grupu zināt, bet es klausos "Rascal Flatts". Tā ir Amerikāņu grupa, kas spēlē tādu kā kantrī-roku, rok-popu. Šī šobrīd būtu mana mīļākā grupa.

Cik bieži Jūs dodaties tūrēs?

M: Mēs aptuveni to darām ik pēc trīs, četrām nedēļām. Tas ir diezgan bieži, un tad mums ir divu nedēļu vai mēneša pārtraukums. Un tad atkal kaut ko darām un braucam.

Kas ir tas trakākais, ko Jums ir nācies darīt?

M: Trakākais? Apprecēju savu sievu (smejas)! Tāpēc, ka mums tik labi saskanēja.

Kuldīgas "LIVE FEST 2014" norisināsies 15.-16.augustā Kuldīgas estrādē. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīze" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!