Foto: F64

Lucavsalā svētdien, 3.augustā, otrajā Rīgai veltītajā festivālā "Piens Fest Spēle" no pulksten 14.00 līdz pat vēlai naktij uzstāsies mūziķi no piecām valstīm. Uzņemoties festivāla muzikālās programmas kūrēšanu, "Pieci.lv" augustā atklāj "Baltijas ceļa" 25.gadu jubilejai veltīto pasākumu sēriju, informē Latvijas Radio pārstāve Laura Elizabete Vanaga.

Uz skatuves festivālā "Piens Fest Spēle" muzicēs Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un Dānijas mūziķi, kā arī pašmāju grupas: "Instrumenti", "Pērkons", "Rick Feds Society" un citi.

"Igauņu stilīgā popmūzikas princese Īrisa reiz iesildīja pirmos lielos grupas "Instrumenti" koncertus, Lilijas Allenas protežē Bens Garets jeb "Fryars" reiz muzikāli sadarbojies ar mūsu pašmāju Goran Gora, savukārt dāņu dziesminieks Anderss Matiasens nesen muzicēja turnejā Skandināvijā ar Alisi Josti. Līdz ar to ikvienam no šī gada "Piens Fest" ārzemju viesiem uzstāšanās Latvijā nav tikai "ķeksīša pēc" – viņi atbraukuši apciemot sen neredzētus draugus, lai nodemonstrētu katrs savus jaunākos muzikālos sasniegumus!" uzsver "Pieci.lv" mūzikas direktors Toms Grēviņš.

Toms Grēviņš norāda: ""Piena svētki" jeb "Piens Fest" ir galvaspilsētas miermīlīgākais un muzikālākais vasaras notikums, kurā ikviens bez maksas var sajust Eiropas līmeņa festivāla atmosfēru un dzirdēt brīnišķīgu mūziku."

Festivālam varēs sekot līdzi "Pieci.lv" tiešraidē FM viļņos, internetā vai mobilajā aplikācijā.

Šogad aprit 25 gadi kopš vairāk nekā divi miljoni cilvēku sadevās rokās Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, lai iestātos par Baltijas brīvību. Toreiz cilvēku sadošanās rokās tika koordinēta ar radio palīdzību, tāpēc par godu "Baltijas ceļa" jubilejai "Pieci.lv" mājaslapā no augusta darbosies arī īpašs Baltijas mūzikas kanāls, kurā būs dzirdamas dažādu mūziķu dziesmas, savukārt radio ēterā skanēs Baltijas ceļa jubilejai veltītas pārraides.

Lucavsalas festivāls šovasar būs jau otrais mūzikas pasākums pēc kārtas, kas tapis, klubam "Piens" sadarbojoties ar Latvijas Radio.

8.jūnijā "Piens Fest Ziemeļblāzma" ietvaros skatītājiem muzicēja Raimonds Tiguls, Vestards Šimkus, Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mūziķi, Shipsi un Latvijas Radio Bigbends kopā ar solistiem Kristīni Prauliņu un Intaru Busuli.

Piens Fest Spēle Lucavsalā / Praktiskā Anatomija Iesācējiem from piens on Vimeo.

Jau ziņots, ka viens no galvenajiem festivāla notikumiem būs speciāli radīta spēle – burtu turnīrs trijos posmos, kur ar burtu krekliem būs jāveido vārdus pēc spēles vadītāja norādījumiem. Uzvarētājus subjektīvi izvēlēsies kritiska žūrija un 25 asprātīgākie vārdu autori balvā saņems kruīza braucienu uz privātu koncertu. Tādēļ aicinām visus apmeklētājus nākt ar krekliem, kurus nebūs žēl uz 10 minūtēm nodot apdrukai, lai pēc tam pilntiesīgi ieņemtu savu vietu alfabētā. Kreklus jau tagad iespējams apdrukāt kafejnīcā "Piens" Briāna ielā 9, Rīgā.

Paralēli darbosies vairākas radošās darbnīcas, "Retrospectro" tirdziņš, vīriešu frizētava un citas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!