Foto: Publicitātes foto
Šī gada "Positivus" festivālā uzstāsies "The Kooks", "Daughter", "of Montreal" un "Birth Of Joy", papildinot programmu līdzās iepriekš izziņotajām grupām "Kraftwerk", "Bastille", Laura Mvula, "The 1975" un "Kid Karate". Festivāls notiks trīs dienas - 18., 19. un 20. jūlijā, biļetes šobrīd ir iespējams iegādāties, sākot no 57 eiro.

Kā vēsta festivāla rīkotāji, "The Kooks", kas šogad plāno laist klajā jaunu ierakstu, ir bijusi ilgi gaidīta "Positivus" festivālā. Kopš 2012.gada viņi nav spēlejuši nevienā festivālā, kas uzstāšanos "Positivus" padara īpašu. Aizraujošais, enerģiskais un melodiskais "The Kooks" debijas albums "Inside In/ Inside Out" uzskatāms par vienu no jaunās tūkstošgades indī mūzikas pērlēm. Ar savu otro un trešo albumu – "Konk" (2008) un "Junk of Heart" (2011) "The Kooks" viennozīmīgi nostiprināja savu indie poprock smagsvara grupas statusu. Grupas slavas kontā jau ir divi Top 5 albumi, kā arī virkne Top 40 singlu.

Par "Daughter" panākumiem liecina tās līgums ar ierakstu kompāniju "4AD", kuras paspārnē ir tādas grupas kā "The National", Grimes, "Bon Iver", "Camera Obscura" un citas. Viņu mierīgā mūzika un samtainais sievietes vokāls izmantots vairāku ASV seriālu, piemēram, "Grejas anatomija" (Grey's Anatomy) skaņu celiņiem, kā arī daudzos BBC seriālos. Grupas dziesma "Youth" tika izmantota "Tour de France" reklāmas klipam. Grupas uzstāšanās pagājušā gada Glastonberijas festivālā uz "John Peel" skatuves tika nosaukta par vienu no 2013. gada spilgtākajiem Glastonberijas koncertiem.

"of Montreal" solists Kevins Barns (Kevin Barnes) grupas pastāvēšanas laikā ir sarakstījis neprātīgi daudz lipīgu un glamūrīgi popsīgu dziesmu. Mākslinieku avangardiskajās performancēs tiek iekļautas kāzu kleitas, ķekatas un daudzi citi šova elementi. Grupas muzikālajam stilam gadu gaitā attīstoties, tā ieguvusi svaigu un stilīgu elektronikas, fanka, glemroka un afrobīta skanējuma sajaukumu, iedvesmojoties no Prince un Deivida Bovija (David Bowie), vēlākajos darbos izteiktāk jūtami arī krautroka elementi. Ar katru jaunu albumu klausītāji arvien vairāk iemīlas ASV muzikālajā kolektīvā.

Nīderlandiešu psihedēliskie rokeri "Birth Of Joy" jau pierādījuši sevi kā īstu dzīvās rokmūzikas sensāciju. Iedvesmojoties no psihedēlijas, blūza un rokenrola, šis trio aiznes klausītājus vecajos labajos laikos, kad skanēja grupas "MC5", "The Doors" un pat "Pink Floyd". Tajā pašā laikā "Birth of Joy" savos skaņdarbos izmanto modernus stoner, grunge un panka mūzikas elementus, radot unikālu un inovatīvu skanējumu. "Birth Of Joy" šķiet dzimuši tam, lai neatgriezeniski katapultētu psihedēlisko rokenrolu atpakaļ modernajos laikos, vēsta festivāla rīkotāji.

Festivāla 3 dienu biļete bez teltsvietas maksās 57 eiro un 3 dienu biļete ar teltsvietu – 63 eiro. Biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un  "Nordea" bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!