Foto: Publicitātes foto
Festivāla "RE RE Rīga!" mūzikas skatuves īpašie viesi būs turku psihodēliskās mūzikas grupa "BaBa ZuLa", kas piedāvās izbaudīt autentisku, sešdesmito gadu mūzikas iedvesmotu austrumu rokenrola piedzīvojumu, vēsta organizatori.

1996. gadā dibinātā grupa tiek dēvēta par 21. gadsimta psihodēliskās mūzikas meistariem. Viņu koncerti līdzinās šamaniskiem rituāliem, un uzstāšanās papildina vēderdejas, krāšņi tērpi, dzeja, teātris un vizuālā māksla. Apvienojot tradicionālo skanējumu ar mūsdienīgiem elementiem, "BaBa ZuLa" pārstāv žanru, kuru paši nodēvējuši par Stambulas psihodēliju.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/BaBaZuk-kolduk.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

BaBa ZuLa uzstāsies Kultūras vasarnīcā "Esplanāde2014" festivāla mūzikas programmas noslēgumā sestdien, 9.augustā, plkst.22.

Festivālu "RE RE Rīga!" atklās grupas "Tālamana"(Latvija/Polija/Īrija/Somija/ASV) koncertuzvedums "Pa dzintara ceļu…", kas sasaucas ar slavenā Zīda ceļa (Silk Road Ensemble) projekta ideju. Projektā apvienojušies ASV dzīvojošā latviešu izcelsmes mūziķe Laila Saliņa (balss, ģitāra, kokles), Timo Vēnenens (Somija, kanteles), Džims Matus (Polija/ASV, grieķu lauta, ģitāra). Atpazīstamākais dalībnieks ir Šeins Šanahans (Īrija/ASV, perkusijas), kurš ir viens no Zīda ceļa projekta dibinātājiem un pazīstams arī kā slavenā čellista Jojo Ma (Yo-Yo Ma) līdzgaitnieks.

Koncerts 6. augustā, plkst. 19:30 notiks Kongresu nama Lielajā zālē.

Piektdien, 8.augustā, plkst.20:00 festivāla mūzikas skatuvi Kultūras vasarnīcā "Esplanādē2014" iesildīs enerģiskais duets "Kaktiņš un Stūrītis" (Mārtiņš Kuzmins un Mārtiņš Jansons) no Liepājas, ko var raksturot kā identitātes meklējumus uz industriālu, sociālu un vēsturisku skaņu celiņu fona.

Vakara izskaņā plkst.22:00 muzicēs grupa "Manta", kurā ir apvienojušies Latvijas pagrīdes scēnas dalībnieks ("Kartāga", "Hospitāļu iela", "Gaujarts", "Zigomārs un Bronikūrs") Edgars Šubrovskis, alternatīvās estrādes pārstāvis, grupas "Gaujarts" līderis Edgars Mākens, elektronikas entuziasts (individuālais projekts "EMD") Oskars Upenieks un Jāzepa Mediņa mūzikas skolas absolvents ar pankroka pieredzi ("Neprodukts", "NRG+") Raitis Viļumovs.

Sestdien, 9.augustā, plkst.20:00 pirms eksotiskajiem Turcijas viesiem uz mūzikas skatuves kāps "Mionia", kas ir pašmāju komponistes un dziedātājas Maijas Līcītes projekts. 2010. gadā "Monia" kļuva pazīstama kā "iPhone meitene" - pirmās kompozīcijas tapa un tika izpildītas, izmantojot viedtālruņa "iPhone4" aplikāciju "NanoStudio". Dziesma "Sad Story" kļuvusi par Ivo Brieža filmas "Filma" tituldziesmu, bet kompozīcija "Black&White" tika izmantota žurnāla Rīgas Laiks 20 gadu jubilejas dokumentālajā filmā. Šobrīd "Mionia" gatavo debijas albumu.

Par festivālu:

"Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta" programmas notikums "RE RE Rīga!" ir vērienīgākais starptautiskais ielu mākslas un pasaules mūzikas notikums Baltijā. Pasākumu programmā ir visdažādākās mākslas formas – jaunais cirks, mūzika, deju un ielu teātra priekšnesumi.

Šovgad "RE RE Rīga!" festivāls notiks jau otro gadu un ilgs no 6. līdz 9. augustam, pulcējot vairāk nekā 60 māksliniekus no 12 valstīm.

Biļetes uz atklāšanas koncertu un izrādēm Kongresu namā var iegādāties "Biļešu Serviss" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!